Започнаха да мият улиците след тежката зима

С първите топли слънчеви лъчи и положителни температури в Бургас започна и мащабно почистване на уличните платна от наслоената през зимата кал и използваните специални антилед материали. С приоритет в почистването са улиците, по които се движи обществения градски транспорт, пътните платна с обществено значение и вътрешнокварталните улици. Кампанията стартира късно снощи от ул. "Цар Петър", бул. "Христо Ботев" и пресечните им ул. "Иван Вазов", "Цар Асен І", "Александър Велики", "Сливница", "Княз Борис", "Пробуда" и "Македония". Булевардите и улиците се мият с автометачни машини, а където се налага и ръчно с отцепване на движението. Почистването се извършва в късните часове на нощта от 22.00 до 06.00 часа, когато не е натоварено движението. Целта е да не се предизвикват задръствания и да не се пречи на пътния трафик. Почистването се осъществява по график от екипи на сметопочистващите фирми със специализирана техника, а през деня и ръчно, където е необходимо. Почистването на улиците ще подобри състоянието на пътните настилки след тежката зима, както и качеството на въздуха в града чрез намаляване на праха, натрупан по тях.   Ето и актуалния график за измиване на улиците в града в периода от 22 февруари до 10 март:   График метене на улици От 22.02  до 10.03. 2017 г.   ЦАУ Приморие бул. Демокрация, бул. Сан Стефано, бул. Иван Вазов,  бул. Булаир,  бул. Мария Луиза,ул. Цар Симеон І, ул. Хр. Ботев,   ЦАУ  Възраждане бул. Захари Стоянов, бул. А. Г. Коджакафалията, ул. Въстаническа, улици по които се движи обществен транспорт   ЦАУ Зора Бул. Демокрация, бул. Ст.Стамболов, ул. Димитър Димов,  ул. Одрин, бул. Струга, ул. К.Величков,  ул. Места, ул. Копривщица   ЦАУ  Изгрев бул. Никола Петков, бул. Д. Димов, ул. Транспортна,  улици по които се движи обществен транспорт   ЦАУ Освобождение бул. Проф. Яким Якимов, бул. Янко Комитов, бул. Тракия, ул. Лазар Маджаров   График миене на улици От 2200 до  600 ч.   22.02.2017 - 23.02.2017 Ул. Цар Петър  и ул. Хр. Ботев и пресечните( бул. Ив. Вазов,  цар Асен І, ул. Ал. Велики, ул. Сливница, ул. Княз Борис, ул. Пробуда и ул. Македония) от ул. Уил. Гладстон  до  ул. Хр. Ботев   23.02.2017 - 24.02.2017 ул. Цар Симеон І  и пресечните -  ул. Св. Св. Кирил и Методий, ул. Гурко, бул. Сан Стефано от бул. Демокрация до ул. Хр. Ботев   24.02.2017 - 25.02.2017 ул. Александровска и ул. Ст. Стамболов от пресечката с ул. Дунав  до  ул. Пиротска   * Почистването на улиците ще продължи и през март.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Кметът на Бургас: България се връща на картата на водната топка с историческото първо Европейско първенство U15

  • 20 Юли 2019
  • 69
“България се върна на международната карта на водната топка с историческото първо Европейско първенство за юноши U15 в Бургас.

Двама контузени в „Нефтохимик” пропускат старта във Втора лига

  • 20 Юли 2019
  • 70
Часове остават до първия мач на Нефтохимик от новия сезон в първенството на Втора лига.

Разписанието на БДЖ вече е в Google maps

  • 19 Юли 2019
  • 189
Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps. При задаване на конкретен маршрут на територията на България в интернет платформата упътвания за придвижване се получават и за пътуване с влак, което разширява възможностите при избора на подходящо транспортно средство.

Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас за Международния филмов фестивал BIFF

  • 19 Юли 2019
  • 163
Световноизвестният аниматор Тео Ушев пристигна в Бургас по покана на Община Бургас и организаторите на Международния филмов фестивал - BIFF.

LEN: Бургас връща България на световната карта на водната топка

  • 19 Юли 2019
  • 164
С домакинството на Европейското първенство по водна топка за юноши до 15 години Бургас връща страната ни на световната карта в този спорт.