Започнаха да мият улиците след тежката зима

С първите топли слънчеви лъчи и положителни температури в Бургас започна и мащабно почистване на уличните платна от наслоената през зимата кал и използваните специални антилед материали. С приоритет в почистването са улиците, по които се движи обществения градски транспорт, пътните платна с обществено значение и вътрешнокварталните улици. Кампанията стартира късно снощи от ул. "Цар Петър", бул. "Христо Ботев" и пресечните им ул. "Иван Вазов", "Цар Асен І", "Александър Велики", "Сливница", "Княз Борис", "Пробуда" и "Македония". Булевардите и улиците се мият с автометачни машини, а където се налага и ръчно с отцепване на движението. Почистването се извършва в късните часове на нощта от 22.00 до 06.00 часа, когато не е натоварено движението. Целта е да не се предизвикват задръствания и да не се пречи на пътния трафик. Почистването се осъществява по график от екипи на сметопочистващите фирми със специализирана техника, а през деня и ръчно, където е необходимо. Почистването на улиците ще подобри състоянието на пътните настилки след тежката зима, както и качеството на въздуха в града чрез намаляване на праха, натрупан по тях.   Ето и актуалния график за измиване на улиците в града в периода от 22 февруари до 10 март:   График метене на улици От 22.02  до 10.03. 2017 г.   ЦАУ Приморие бул. Демокрация, бул. Сан Стефано, бул. Иван Вазов,  бул. Булаир,  бул. Мария Луиза,ул. Цар Симеон І, ул. Хр. Ботев,   ЦАУ  Възраждане бул. Захари Стоянов, бул. А. Г. Коджакафалията, ул. Въстаническа, улици по които се движи обществен транспорт   ЦАУ Зора Бул. Демокрация, бул. Ст.Стамболов, ул. Димитър Димов,  ул. Одрин, бул. Струга, ул. К.Величков,  ул. Места, ул. Копривщица   ЦАУ  Изгрев бул. Никола Петков, бул. Д. Димов, ул. Транспортна,  улици по които се движи обществен транспорт   ЦАУ Освобождение бул. Проф. Яким Якимов, бул. Янко Комитов, бул. Тракия, ул. Лазар Маджаров   График миене на улици От 2200 до  600 ч.   22.02.2017 - 23.02.2017 Ул. Цар Петър  и ул. Хр. Ботев и пресечните( бул. Ив. Вазов,  цар Асен І, ул. Ал. Велики, ул. Сливница, ул. Княз Борис, ул. Пробуда и ул. Македония) от ул. Уил. Гладстон  до  ул. Хр. Ботев   23.02.2017 - 24.02.2017 ул. Цар Симеон І  и пресечните -  ул. Св. Св. Кирил и Методий, ул. Гурко, бул. Сан Стефано от бул. Демокрация до ул. Хр. Ботев   24.02.2017 - 25.02.2017 ул. Александровска и ул. Ст. Стамболов от пресечката с ул. Дунав  до  ул. Пиротска   * Почистването на улиците ще продължи и през март.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Световноизвестният струнен квартет BOND изнася концерт в Бургас

  • 24 Апр 2019
  • 73
Най-успешният струнен квартет за всички времена BOND ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас по случай 20-годишния си юбилей на сцената.

На 30 април стартира ремонт на пътното платно от изхода на Бургас до кв. „Ветрен“

  • 24 Апр 2019
  • 63
Община Бургас съобщава, че на 30 април, вторник, стартира ремонтът на пътното платно от изхода на Бургас при кръговото кръстовище "Стамболов" - "Транспортна" - "Проф. Якимов" до надлеза при квартал "Ветрен".

Спират тировете за голямото пътуване по Великден

  • 24 Апр 2019
  • 78
В най-натоварените часове на пътя на 25 и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и някои от главните пътища на страната, съобщават от АПИ.

Моцарт и Шопен за Великденския концерт в операта

  • 24 Апр 2019
  • 84
Едни от най-знаковите симфонични произведения на Моцарт ще бъдат представени по време на Великденския концерт на Държавна опера – Бургас в четвъртък в 19 ч. „С музиката на Моцарт и Шопен“ е името на проекта, подготвен за отбелязването на светлия християнски празник.

Бургазлии предпочитат да декларират годишните си доходи по интернет

  • 24 Апр 2019
  • 81
Всяка втора данъчна декларация за доходите на физическите лица в НАП Бургас се подава по интернет с ПИК на Националната агенция за приходите или електронен подпис. Дни преди края на кампанията, която приключва на 30 април, годишните си доходи са декларирали близо 25 000 бургазлии.