Прожектират носителя на „Оскар“ за най-добър филм – „Лунна светлина“ на „София филм фест на брега“

Лентата на режисьора Бари Дженкинс "Лунна светлина", която спечели "Оскар" за най-добър филм, е част от програмата на "София филм фест на брега". 15-то издание на фестивала ще предложи на почитателите на седмото изкуство в Бургас специална селекция от заглавия. Прожекциите започват на 16 март и продължават до 24-ти в общинското кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска". Тазгодишното издание на "София филм фест на брега" включва рекорден брой български заглавия - 8 от общо 20, които ще бъдат представени на големия екран. Програмата на фестивала започва с филма "Врагове" на един от най-талантливите български режисьори Светослав Овчаров. Филмът на ученика на основоположника на бургаското издание на фестивала - проф. Георги Дюлгеров, ще има привилегията именно в Бургас да се срещне за първи път със зрителите на голям екран. Историята във "Врагове" ни връща с век назад във времето на Балканската война, в една среща на български войници с техните турски противници, където големият въпрос не закъснява: могат ли противоречията между българите да се окажат по-силни от омразата към враговете? Ето и останалите заглавия, които са включени в тазгодишното издание на кинофестивала: "На война като на война", "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова, отличеният със "Златен леопард" в Локарно и "Златна роза" "Безбог" на Ралица Петрова", "И после светлина" на Константин Божанов, "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, "Особен поглед", "Кучета", "Аз, Даниел Блейк", "Тони Ердман", "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки", "Рай", "Франц", "Лудетини", "Императорът", "Непознатото момиче", "Другата страна на надеждата", "Белгийският крал", "Пеещите обувки" на Радослав Спасов, "Спомен за страха", "Слава" и носителят на три награди "Оскар" - "Лунна светлина". "София филм фест на брега" е едно от най-очакваните събития в културната програма на Бургас. Това е една хубава традиция за нашия град. Община Бургас и тази година ще подпомогне провеждането на фестивала и вярвам, че дните на прожекциите ще се превърнат в празник за бургазлии", каза при представянето на заглавията зам.-кметът Йорданка Ананиева.         Продажбата на билети за филмовия фестивал ще започне в началото на март. Цената на един билет ще бъде 8 лева. Картата за 10 билета ще струва 50 лева, а за 5 билета - 30 лева.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Нургюл Салимова вече е гросмайстор при жените

  • 25 Апр 2019
  • 31
Състезателката на шахматен клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова успя да покрие последната си - трета норма и вече е носител на званието гросмайстор при жените.

Нови цветни пейки за посетителите в парк „Минерални бани"

  • 25 Апр 2019
  • 49
Весели цветни пейки , нови барбекю зони и красив кът за детски рождени дни допълват визията на една от най-предпочитаните дестинации през уикенда от бургазлии - парк "Минерални бани".

Увеличават социалната пенсия за старост с 5.7% от 1 юли

  • 25 Апр 2019
  • 52
Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно. Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии.

Окончателно отпада допълнителният имотен данък в курортите

  • 25 Апр 2019
  • 33
Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.

Откриват Национална изложба за цветя „Флора Бургас" на Великден

  • 25 Апр 2019
  • 57
С концерт на група "Горещ пясък", ансамбъл "Зорница" и квартет солисти от хор "Милка Стоева" ще бъде открито 35-то издание на Национална изложба на цветя "Флора Бургас" 2019 на 28 април, неделя, от 11 часа.