Прожектират носителя на „Оскар“ за най-добър филм – „Лунна светлина“ на „София филм фест на брега“

Лентата на режисьора Бари Дженкинс "Лунна светлина", която спечели "Оскар" за най-добър филм, е част от програмата на "София филм фест на брега". 15-то издание на фестивала ще предложи на почитателите на седмото изкуство в Бургас специална селекция от заглавия. Прожекциите започват на 16 март и продължават до 24-ти в общинското кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска". Тазгодишното издание на "София филм фест на брега" включва рекорден брой български заглавия - 8 от общо 20, които ще бъдат представени на големия екран. Програмата на фестивала започва с филма "Врагове" на един от най-талантливите български режисьори Светослав Овчаров. Филмът на ученика на основоположника на бургаското издание на фестивала - проф. Георги Дюлгеров, ще има привилегията именно в Бургас да се срещне за първи път със зрителите на голям екран. Историята във "Врагове" ни връща с век назад във времето на Балканската война, в една среща на български войници с техните турски противници, където големият въпрос не закъснява: могат ли противоречията между българите да се окажат по-силни от омразата към враговете? Ето и останалите заглавия, които са включени в тазгодишното издание на кинофестивала: "На война като на война", "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова, отличеният със "Златен леопард" в Локарно и "Златна роза" "Безбог" на Ралица Петрова", "И после светлина" на Константин Божанов, "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, "Особен поглед", "Кучета", "Аз, Даниел Блейк", "Тони Ердман", "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки", "Рай", "Франц", "Лудетини", "Императорът", "Непознатото момиче", "Другата страна на надеждата", "Белгийският крал", "Пеещите обувки" на Радослав Спасов, "Спомен за страха", "Слава" и носителят на три награди "Оскар" - "Лунна светлина". "София филм фест на брега" е едно от най-очакваните събития в културната програма на Бургас. Това е една хубава традиция за нашия град. Община Бургас и тази година ще подпомогне провеждането на фестивала и вярвам, че дните на прожекциите ще се превърнат в празник за бургазлии", каза при представянето на заглавията зам.-кметът Йорданка Ананиева.         Продажбата на билети за филмовия фестивал ще започне в началото на март. Цената на един билет ще бъде 8 лева. Картата за 10 билета ще струва 50 лева, а за 5 билета - 30 лева.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 58
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 47
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 59
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 59
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 54
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.