« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Прожектират носителя на „Оскар“ за най-добър филм – „Лунна светлина“ на „София филм фест на брега“

Лентата на режисьора Бари Дженкинс "Лунна светлина", която спечели "Оскар" за най-добър филм, е част от програмата на "София филм фест на брега". 15-то издание на фестивала ще предложи на почитателите на седмото изкуство в Бургас специална селекция от заглавия. Прожекциите започват на 16 март и продължават до 24-ти в общинското кино "АБ" в сградата на ДТ "Адриана Будевска". Тазгодишното издание на "София филм фест на брега" включва рекорден брой български заглавия - 8 от общо 20, които ще бъдат представени на големия екран. Програмата на фестивала започва с филма "Врагове" на един от най-талантливите български режисьори Светослав Овчаров. Филмът на ученика на основоположника на бургаското издание на фестивала - проф. Георги Дюлгеров, ще има привилегията именно в Бургас да се срещне за първи път със зрителите на голям екран. Историята във "Врагове" ни връща с век назад във времето на Балканската война, в една среща на български войници с техните турски противници, където големият въпрос не закъснява: могат ли противоречията между българите да се окажат по-силни от омразата към враговете? Ето и останалите заглавия, които са включени в тазгодишното издание на кинофестивала: "На война като на война", "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова, отличеният със "Златен леопард" в Локарно и "Златна роза" "Безбог" на Ралица Петрова", "И после светлина" на Константин Божанов, "Христо" на Григор Лефтеров и Тодор Мацанов, "Особен поглед", "Кучета", "Аз, Даниел Блейк", "Тони Ердман", "Най-щастливият ден в живота на Оли Маки", "Рай", "Франц", "Лудетини", "Императорът", "Непознатото момиче", "Другата страна на надеждата", "Белгийският крал", "Пеещите обувки" на Радослав Спасов, "Спомен за страха", "Слава" и носителят на три награди "Оскар" - "Лунна светлина". "София филм фест на брега" е едно от най-очакваните събития в културната програма на Бургас. Това е една хубава традиция за нашия град. Община Бургас и тази година ще подпомогне провеждането на фестивала и вярвам, че дните на прожекциите ще се превърнат в празник за бургазлии", каза при представянето на заглавията зам.-кметът Йорданка Ананиева.         Продажбата на билети за филмовия фестивал ще започне в началото на март. Цената на един билет ще бъде 8 лева. Картата за 10 билета ще струва 50 лева, а за 5 билета - 30 лева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 134
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 153
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 132
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 159
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 136
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.