« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Шефът на УМБАЛ: Клевета е слухът за приватизация на Стария корпус на болницата

От няколко седмици в Бургас сред лекарските среди се говори за предстояща тайна приватизация на Стария корпус на болницата. Ставало въпрос за подготвяна продажба на 12- етажната сграда, собственост на държавата на частни лица. За неин купувач се гласяло лице, което по- късно щяло да направи там частно лечебно заведение, под носа на държавната болница. Потърсихме за коментар изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д- р Мирослав Орейков. - Д-р Обрейков, как ще коментирате слуховете за тайна приватизация на Стария корпус на болницата? - Клевета. Донос. Такъв слух не почива на истината. Ние сме в забранителния списък за приватизация, тъй като над 80% от капитала на дружеството е на държавата. В момента на територията на болницата са отдадени по наем няколко помещения с договори- КОЦ, частна болница, два хранителни магазина, дрогерия. Нямаме намерение да отдаваме нищо друго под наем. Още повече, че земята е на общината, сградите на държавата. Освен това нямаме и свободни площи за отдаване под наем. Отделенията ни са пълни. Не говорим въобще за свободни легла. Нямаме нито една свободна стая. Напротив- нашата идея е да се разширяваме. - Каква е причината да се пускат такива слухове? - Търси се скандала, като целта е да се навреди на имиджа на болницата. Не знам кой ги пуска тези клевети. Защо не застане с името си и да каже каквото иска. Най- лесно се слага черно петно. Ако човек държи на името си- да излезе и да каже каквото има. Сега сме в предизборна обстановка и се търси скандала. - Предвиждате ли да продадете все пак някаква собственост на болницата? - Това е от компетенцията на принципала- държавата, а не на Съвета на директорите. Евентуално можем да се освободим от старото котелно, но няма инвеститорски интерес за него. - Предстои Общо събрание на акционерното дружество. За какво се свиква? - Подготвили сме оздравителна програма. Болницата има големи задължения. В момента сме задлъжняли с 12 млн. лв. към доставчици. Опитваме се да ги погасяваме всеки месец поне лихвите, но е трудно. Такова е завареното положение. Ако се приеме оздравителната програма малко ще се оправи положението. - Какви са основните задачи в оздравителната програма? - Най- важно и на първо място трябва да преструктурираме дълга чрез банка. Имаме намерение да разкрием нови високо специализирани дейности и да разширим добре работещите отделения. В 13 точки сме отбелязали и слабостите си, които трябва да отстраним. Първата и най- важна от тях е да спечелим хората, тяхното доверие. Ако с това се справим, болницата ще се справи с останалите проблеми.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 30
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 66
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.

През май и юни ще продължат безплатните медицински прегледи в населените места на община Айтос

  • 16 Апр 2024
  • 72
Поради големия интерес от страна на жителите на населените места в община Айтос, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в града ще продължи своята доброволческа кампания за безплатни медицински прегледи и през месеците май и юни.

Премиерът Главчев: Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове

Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове.

Назначени са 9 заместник-министри

  • 16 Апр 2024
  • 67
Със заповед на премиера Димитър Главчев са назначени 9 заместник-министри в 6 министерства.