« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

“Бургасбус” с награда за безопасни условия на труд

„Бургасбус“ взе първо място в категория „Предприятие, инвестирало най-много средства за подобряване на безопасните и здравословни условия на труд“  на “Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа” за 2016 година. Събитието се организира от “Центъра за безопасност и здраве при работа“ със съдействието на ИА “Главна инспекция по труда” в София. „Бургасбус” ЕООД е и първата транспортна фирма, която изцяло обнови парка на общинските превози. Това е възможно благодарение на успешната реализация  на проекта на Община Бургас за интегриран градски транспорт. За първи път в страната се извърши цялостна подмяна на транспортните средства с напълно нови автобуси. Доставените по проекта 67 автобуса с марка „Соларис” обслужват жителите и гостите на града и неговите квартали. Те предлагат комфортно пътуване, благодарение на оборудването си с климатични системи. Новите возила се отличават с изключителна насоченост към природата, която се осигурява  с използването на двигатели, отговарящи на европейските норми за екологичност Евро 5. Съчленените автобуси са оборудвани и със седалка за пътуване на малки деца.  Те са нископодови, с накланящи се платформи за по-лесен достъп на пътниците, с платформи за превоз на трудноподвижни граждани. Всички тези удобства подобряват значително условията за работата на персонала в превозните средства. Благодарение на този проект още  през 2014г  беше изцяло обновена визията на сградите на дружеството. С цел повишаване на енергийната ефективност беше подменена цялостно дограмата, сградите бяха топлоизолирани, всички осветителни тела бяха подменени с нови,съвременни енергоспестяващи. Обновени бяха всички бани, тоалетни, съблекални, стаи за отдих, с което значително се подобриха условията за труд  на работещите. Бяха внедрени в експлоатация нови съвременни машини и съоръжения в сервизните халета. Благодарение на тези промени значително са намалели и трудовите злополуки, което от своя страна увеличава възможностите за по-бързо, качествено и не на последно място ефективно обслужване на автобусите и тролейбусите в сервиза на „Бургасбус“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 269
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 329
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 247
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 317
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 274
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.