Царството на приказките оживява във „Флора Бургас“ 2017

И тази година изложението "Флора Бургас" следва линията "Живей цветно в зелен град", а тема на изданието ще бъде "Приказка". Това е и предизвикателството, в което ще се впуснат изложители и организатори, за да сътворят едно своеобразно цветно вълшебство от арт инсталации, скулптури и цветни аранжировки. Десетки са фирмите, които вече заявиха желание за участие. Все още тече срокът за подаване на заявления. До 31 март всички фирми могат да подадат документи на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или лично в Експоцентър "Флора". "Приказка" е и темата на детския конкурс, който Община Бургас организира по време на всяко цветно изложение. В конкурса за изработка на мини макет, скулптура, картичка или пластика участниците ще са разделени в следните възрастови групи: първа група 6-8 г.; втора група 9-12 г. Материалите, с които трябва да се изработи творбата, трябва да са естествени /камъчета, шишарки, кестени, хербарии и др./ или рециклирани. Крайният срок, в който трябва да се предадат всички макети, е 7 април в зала 3 на експозиционния център. Повече от три десетилетия изложението "Флора Бургас" популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, озеленяването, опазването на природата, благоустрояването на паркове и населените места. Тя допринася и за развитие на цветарството, генетиката и селекцията, обогатяване на местната флора с нови видове и сортове, повишаване на декоративните качества на растителността в интериора и екстериора.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 173
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 161
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 170
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 273
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 245
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.