Пролетното почистване в Бургас продължава

Само за две седмици от началото на тазгодишната кампания по почистване са събрани 1132 куб. м. отпадъци и 420 чували с боклук. Най-голяма част от събрания до момента отпадък е от бургаското село Димчево и кв. Лозово - 434 куб. м., следван от с. Маринка и с. Твърдица с 250 куб. м. Само в Боровата горичка над ж.к. "Меден рудник" са извозени 182 куб. м. боклуци. Почистени до момента са териториите в с. Маринка - край реката, до Гробищен парк, военния обект и до стария водоем. В с. Твърдица е почистена площадката за строителни и растителни отпадъци и кариерата, както и кариерата в с. Димчево. Пролетното почистване на общината започна от 20 март и ще продължи до 31 май, като по традиция ще обхване както кварталите на града, така и всички съставни селища на общината. Изхвърлянето на  строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите за битови отпадъци или поставянето им до тях представлява нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на община Бургас и подлежи на санкция. Затова за старите мебели, едрогабаритните и строителни отпадъци от ремонти в домакинствата позвънете на телефон 056 852 337 за безплатно извозване от Консорциум "Титан Бургас". В еко инициативата до този момент се включиха служителите от Горското стопанство, НКЖИ - ЖП станция Бургас, РИОСВ, ПГ по транспорт, ОУ "Христо Ботев" - Долно Езерово, ОУ "Братя Миладинови", ОУ "Георги Бенковски" и граждани. Раздадени бяха 420 чувала и 210 чифта ръкавици за еднократна употреба. До края на кампанията по пролетно почистване има още време, затова гражданите и фирмите, които желаят да се включат могат да заявят своето участие на телефон: 84 38 91 или в общинска дирекция "Опазване на околната среда" на ул. "Шейново" № 24, в сградата на съответната административна дирекция или кметство по местоживеене, където ще получат чували и ръкавици безплатно.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 6
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение:

НАД 1000 БЕГАЧИ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ НА ДЕВЕТОТО ИЗДАНИЕ НА МАРАТОН СТАРА ЗАГОРА 2024

  • 29 Мар 2024
  • 31
„До момента справката, която направихме преди минути в регистрационната система показва, че има заявили участие 1049 желаещи. Преминахме мечтаната граница от 1000 участници, около 200 са регистрираните само от град Стара Загора.“

Кметът Иван Алексиев получи пълна подкрепа в предложението си за учредяване на Фонд за развитие на Летище Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 33
С 20 гласа ЗА от 20 присъстващи общински съветници беше прието предложението на кмета на община Поморие Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“.

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 111
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.