Плувен маратон с благотворителна цел ще се проведе в Бургас

Плувен маратон с благотворителна цел ще се проведе на 9 юли в Бургас. Желаещите да се включат в спортното мероприятие ще трябва да преплуват разстоянието от остров Света Анастасия до плажа на нос "Чукалята". "Таксите за участие" в маратона ще бъдат дарени на сдружение "Онкоболни и приятели" за осъществяване на дейностите им, свързани с оказване на психо-социална подкрепа на онкоболни и техни близки. Благотворителната инициатива е по идея на един "бургаски зет" - британецът Джон Болджър. Събитието се организира с подкрепата на рибарите от рибарското селище и рок група Силует, които са зад организацията на концерта след маратона. На остров Света Анастасия ще бъде поставена кутия за дарения на "Сдружение Онкоболни и приятели". Всеки дарител ще получи сертификат за Островитянин - ДАРИТЕЛ с печат на Сдружението. Цена: 10 лв за пътуване, резервации на телефон: 0882 004 124. Вижте и цялата програма на събитието: 7:30 - Яхт клуб "Порт Бургас" - Медицински прегледи и регистрация на участниците; 8:00 - Отпътуване за остров Св. Анастация с корабче; 9:00 - Инструктаж от спасителен екип; 9:30  - Старт на маратона - пристан о-в Св. Анастасия; 11:00 - Финал на маратона - плажа на нос "Чукалята"; 19:45 - Морска Гара Бургас - отпътуване за "Концерт за здраве"; 20:45 - Връчване на сертификати на плувците дарители; 21:00 - Благотворителен акустичен сет на група Силует, D'Family и Янко Бръснаря на сцената на остров Св. Анастасия; 23:00 - Отпътуване за Бургас. За контакти и информация: 0988341611 - Цонка Тодорова 0889407027 - Валентина Станкова

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 56
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 46
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 57
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 57
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 53
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.