« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Общината с жест към хората в неравностойно положение

Община Бургас осигури специализиран микробус, който ще осигури мобилност на хората в неравностойно положение. Специализираното транспортно средство ще обслужва хората от Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда. Социалното заведение е създадено по Проект №  BG05M9OP001-2.002-0229-C001 "Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход".   Използването на микробуса ще става след предварително подаване на заявка чрез социалния работник, психолог или рехабилитатор. На базата на подадените заявки ще се изготвя график, а превозът за хората в неравностойно положение ще е безплатен. Хора, които имат по-лека степен на увреждане и незрящите, ще могат да използват буса и без придружител. Новият микробус разполага с 10+1 места. Две от тях са за колички, а осем за седящи пътници - придружители и социални работници. Част от оборудването включва специална хидравлична платформа, с помощта на която количката за трудно подвижни хора бързо и лесно се качва в превозното средство. Купето е уютно и оборудвано с предпазни колани. Подът е на две нива със специално покритие. С тези показатели возилото покрива всички изисквания за превозване на хора в неравностойно положение. Микробусът ще бъде обслужван от професионален шофьор, който е част от персонала на Центъра за почасово предоставяне на услуги.   С осигуряването на новия микробус Община Бургас надгражда съществуващата в момента услуга "Позвъни и се вози", която се изпълнява от "Бургасбус", обясни зам.-кметът д-р Лорис Мануелян. "Тай като активността на хората с увреждания вече е значително по-голяма заради всички мероприятия за интеграцията им в обществото, ще продължаваме да правим всичко възможно със средства на Община Бургас и по проекти да осигуряваме всичко, което е необходимо", допълни д-р Мануелян. "Тези хора имат непрекъснато нужда да излизат, да общуват, да се срещат с други хора и това е един плюс за тях", каза Павлина Димитрова - майка на дете с увреждане. През тази година Община Бургас открива три нови социални заведения. Дневният център за лица с леки психични разстройства вече е готов да приеме своите ползватели. Работи се по новия Дневен център за деца и младежи с увреждания, който ще се помещава в бившите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк. В квартал "Ветрен" се изгражда центърът за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания и техните семейства.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 290
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 359
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 265
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 344
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 299
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.