« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Общината изгражда над 200 безплатни паркоместа в „Славейков“

Два големи и нови безплатни паркинга строи Община Бургас в момента в жилищен комплекс "Славейков". Те се намират на мястото на занемарените и отдавна неизползваеми междублокови пространства на 58-ми и 59-ти, и 59-ти и 60-ти блок. Първият ще бъде с капацитет от общо 114 паркоместа или 91 места на паркинга и още 23 към уличната регулация пред блок 59, а вторият, между блокове 59-ти и 60-ти, е с общо 100 паркоместа - 88 броя вътре и още 12 пред блок 60. Изграждането на новите паркинги е с конструкция от стоманобетонови решетъчни плочи на тревна фуга. Те ще бъдат оградени с нови тротоарни бетонови плочи и нови бордюри. Уличното осветление също ще бъде обновено, като ще има и допълнителни осветителни стълбове към паркингите. Новите паркоместа ще улеснят паркирането в района, който е доста оживен и се намира в непосредствена близост до бул. "Тракия" и спирките на бързата автобусна линия. Освен това там се намират още Спортна зала "Младост", парка на комплекса, а наблизо са и няколко учебни заведения - "СУ "Антон Страшимиров", СУ "Константин Преславски", ДГ "Детелина" и НБУ "Михаил Лъкатник". Години наред Общината използва всеки свободен терен в града, за да изгради чисто нови или да възстанови стари паркинги за улеснение на своите жители. Само в "Славейков" в последните няколко години са изградени над 6 паркинги в различни части на комплекса. Преди седмица Община Бургас довърши други два нови и безплатни открити паркинга - единият в к-с "Меден рудник", а другият в к-с "Братя Миладинови". Работата за обновяване и увеличаване броя на местата за паркиране в комплексите и кварталите в Бургас продължава.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 18
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 34
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 29
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 53
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 60
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене