„Джаз в Бургас“ идва с четвъртото си издание през лятото

В рамките на пет дни Бургас отново ще живее в ритъма на джаза. Цели две порции от хубава музика ще дойдат на 7, 8,9 юли и 4, 5 август, когато на сцената на Експоцентър "Флора" ще се качат едни от най-добрите български и чуждестранни джазмени. Още първият ден на музикалния фестивал впечатлява със стилна и богата програма. Тя включва изненадващ микс от джаз и бийтбокс, който ще се осъществи точно в 20.30 часа. Тогава ще бъде представен проектът JAZZ 'n' GROOVE TALES на Марина Господинова. За неговото изпълнение тя е поканила Живко Петров /пиано/, Димитър Карамфилов /бас/ и Skiller. Веднага след тях с джаз настроение ще ни завладеят музиканти от три държави. Стефан Горанов квартет в състав: Александър Логозаров/китара/, Хорфе Кастаниеда - Куба /пиано/, Дарио Гиберт - Испания /бас/ и Стефан Горанов /барабани/. Само преди дни фестивалът "Джаз в Бургас" получи и международно признание. Музикалното събитие бе удостоено със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018. За отличаването му беше необходимо преминаването на няколко етапа и оценяване от професионална комисия. Резултатите от Label 2017-2018 бяха обявени от Международното жури с председател сър Джонатан Милс. ''Европа за фестивалите, фестивалите за Европа'' /EFFE /е етикет и международно признание за забележителни фестивали и нарежда "Джаз в Бургас" до световни джаз събития като Malta Jazz Festival, френският D'Jazz Nevers и др. : http://www.effe.eu/festival/jazz-burgas Очаквайте програмата и на останалите дни от  вълнуващото музикално изживяване "Джаз в Бургас". Продажбата на билети стартира на 16 май на касите на Експоцентър "Флора" и  НХК.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 124
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 111
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 128
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 263
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 236
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.