Премиера на създадения от бургаски авторски екип филм “Пътят на воина”

На 20 юни ще бъде прожектиран новият български филм "Пътят на воина". Негови автори са бургазлиите Георги Тодоров /сценарист/ и Христо Димитров - Хиндо /режисьор-оператор/. Продуценти са Галя и Георги Тодорови, а това е първият филм на продуцентска къща "Искони". Можете да гледате "Пътят на воина" на споменатата дата, от 18.30 ч. в залата на Драматичен театър "Адриана Будевска". Входът е свободен. "Пътят на воина" е документален филм за отец Георги от Жегларци (1923 - 2015 г.) с продължителност 75 мин. Той проследява вълнуващия жизнен път на свещеника, съдържа силни кадри от последната година на живота му и предсмъртните му проповеди. В най-трудните години на атеистичния период, когато мнозина свещеници се отказват от вярата и хвърлят расата, селският пролетарий Георги Пейчев, който прехранва многодетното си семейства с чукане на камъни и вадене на пясък, решава да стане свещеник. Приет по чудо (без нужното образование) в Семинарията, той намира там истинското си призвание на духовник и до края на живота си безспирно и неустрашимо проповядва своята вяра. С великодушие, любов към ближните и всеопрощение той доживява до последните си земни дни с радост и упование в Бога. Филмът изявява решаващото значение на личността, която не се огъва от обстоятелствата, а ги променя по свой образ и подобие. Сценаристът Георги Тодоров е богослов и православен публицист, автор на многобройни статии и книги - главно в областта на църковната история. Режисьорът Христо Димитров е известен като сценарист и оператор на игрални и документални филми, сред които "Знаеш ли, бедни ми рибарю" (2014), "Преводачката на черно-бели филми" (2007), Реката (1995), Тишина в Камбоджа (1993)., Баща (1989) и др.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.