« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Обновяват Отделението по ортопедия в УМБАЛ

Отделението по ортопедия на УМБАЛ Бургас навлиза в етап на обновление. Промяната ще се забележи още в близките месеци от пациентите и техните близки, категоричен е новият завеждащ-отделение д-р Стоян Христов. Той спечели конкурса за длъжността с амбициозен  проект за развитието на отделението. Д-р Христов е известно име в Бургас, най-вече в областта на детската ортопедия, където са и научните му интереси. Провел е своята специализация в УМБАЛСМ  „Пирогов“, има специализации в Германия, Швейцария, Франция, Великобритания, а наскоро се завърна от Великобритания, където работи няколко години. Владее английски, немски, руски език. „Длъжници сме на бургаските пациенти и целта на целия ни екип е да подобрим както битовите условия, така и ортопедичната помощ, включително и неоперативната такава“, твърди д-р Христов. Той вече е представил идеите си на екипа и разчита те да бъдат реализирани с общи усилия. „Смятаме да надграждаме и развиваме отделението по примера на водещи клиники в страната. Годишно тук се извършват над 1200 операции – планови и спешни. Има и листа на чакащите, а целта е чакането за пациентите да бъде сведено до минимум, макар че в България то е седмица-две, докато в Западна Европа може да продължи и с месеци“, обясни д-р Христов. В отделението вече се прилагат стандартно всички познати в света практики за миниинвазивна и нетравматична ортопедична помощ. Например локално приложение на тромбоцит-обогатена плазма, както и медикаменти в засегнати стави и сухожилия, които премахват болката и връщат движенията. На телефона на отделението – 056 894 801 всеки може да получи информация за начините за прием в отделението. Освен ремонт и обзавеждане, е планиран разширен достъп до специалисти по ортопедия от университетските центрове в страната, както и от специализираната клиника в Горна Баня. Консултантите ще посещават Бургас по график, който ще бъде оповестяван предварително. Ще се заложи и на допълнителното обучение на екипа - в момента в отделението работят трима лекари със специалност "ортопедия" и четирима специализанти. Следващата стъпка на отделението е организиране на кампании за ранно откриване на ортопедични заболявания и превенцията им. Ще бъдат организирани безплатни прегледи, като първите ще са насочени към децата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 134
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 153
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 132
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 159
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 136
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.