"Ледена епоха" завладява Бургас

Мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други са част от "Ледена епоха" – една вълнуваща и образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията гостува за първи път в България и ще бъде ситуирана в Морската градина в Бургас на 16 август. Изложбата се реализира от “Коко Ейджънси“ със съдействието на Община Бургас. Това е втората макетна експозиция, която организаторите реализират в България. Първата е "Живите динозаври", която се радва на огромен интерес от страна на гостите на Варна. В "Ледена епоха" посетителите ще имат възможност да разгледат 18 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Всяко животно, част от експозицията, се движи и издава звуци. Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно. Освен представители от "Ледена епоха", посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери. Тази изложба предлага уникална и вълнуваща разходка през ледниковата епоха за семейства и посетители от всички възрасти. Изложбата е гостувала в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други. Над 5 млн. души са видели на живо макетите от Ледена епоха. Експозицията ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10.00 до 22.00 часа и ще бъде разположена в парк „Езеро“, в близост до Конна база – Бургас и пясъчните фигури. Билетите ще са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и ще могат да бъдат закупени на място.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 106
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 115
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 117
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 154
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 129
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.