Качествена литература предлага Флората от днес

Експо център "Флора" ще е домакин на част от съпътстващата програма на събитието "С книга на плажа", което се организира от Община Бургас. Чувствайте се поканени там на вълнуваща среща с любими автори на проза и поезия.
Програмата:
20 юли
19.30 часа- Керана Ангелова - премиера на книгата "Видение в Мемфис".
21 юли
11.00 часа - матине - музика и стихове от авторите на "Артпиерия";
19.30 часа -Георги Господинов - "Там, където не сме" - книга не за пътуването, а за чезненето, за тягата към едно мечтано и винаги убягващо другаде ("друг ад е").
22 юли
17.00часа  - мултимедийна презентация за произход и история на Португалия и двуезични книги на български и португалски;
18.00 часа - ПЪТЯТ КЪМ ДОМА в романите на трима съвременни британски писатели: Роуз Тримейн и "Пътят към дома" Крис Клийв и "Другата ръка" Прия Базил и "Загадъчната логика на сърцето" Един разговор за миграцията, другия, чувството за принадлежност и търсенето на място под слънцето;
19.30 часа - Людмила Андровска - сборник разкази "Което си отива".
23 юли
18.00 часа - "Беседи за Закона за Кармата" - Татяна Микушина;
19:30 часа - Георги Бърдаров - "Аз още броя дните" - романът, спечелил "Ръкописът" на БНТ.
24 юли
18.00 часа - Лекции на тема културно-историческото наследство - проф. Евгений Сачев, д-р Миланка Патак, доц. Мария Нейкова;
19.30 часа - Пейо Пантелеев - стихосбирката "Девет бала любов".

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 159
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 133
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 143
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 143
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 131
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.