„Слънчев бряг“ АД повишава приходите си с над 231 хиляди лева през 2017 г.

„Слънчев бряг“ АД регистрира сериозно повишаване на приходите си в първото шестмесечие на 2017 г. Дружеството регистрира приходи от дейността си в размер на 1 476 000 лв., което е с 231 000 лв. увеличение спрямо предходната 2016 г. Разходите на дружеството, собственик инфраструктурата на територията на най-големия курорт у нас Слънчев бряг, също намаляват през текущата финансова година в сравнение с предходната. Широко дискутираните т. нар. „бар кролове“, които тур оператори провеждат на територията на комплекса, бележат спад. „Слънчев бряг“ АД администрира провеждането на тези публични прояви с цел тяхната регистрация и подаване на информация към ресорните институции като Национална агенция по приходите, ОД на Полиция и Агенция Митници. През 2017 г. приходите на дружеството от такава дейност възлизат на 6 350 лв. или приблизително 120 брой турове, като за сравнение през 2011 г. от началото на регистрирането им са били провеждани 750 реален брой турове. Данните показват голям спад при провеждането на тези събития, които традиционно, преди да започнат да бъдат администрирани от дружеството, събираха големи групи туристи и водеха до негативен имидж на курорта. Чрез контрола, осъществяван от „Слънчев бряг“ АД, провеждането им вече не е атрактивно и е със затихващи функции. „Слънчев бряг“ АД не инкасира приходи от данъци на собственици и живеещи на територията на комплекса. Всички данъци и такси се плащат на Община Несебър. „Слънчев бряг“ АД също внася данъци и такси съгласно ЗМДТ, като през 2016 г. те са били в размер на 90 хил. лв. В същото време обаче дружеството, което е 75% собствественост на държавата, е ангажирано с поддържка на инфраструктура – улици, осветление, маркировки, зелени площи, подсигуряване на сигурността на курорта, видео наблюдение и т.н., което към момента се извършва със собствени средства чрез дейности, одобрени в Общите условия на „Слънчев бряг“ АД. Припомняме, че като акционерно дружество, с мажоритарен собственик Министерство на туризма, „Слънчев бряг“ АД подлежи на мониторинг и контрол от Комисия за финансов надзор, Българска фондова борса, Агенция за държавен и финансов контрол и всички други ресорни и компетентни институции в Република България, които осъществяват постоянни проверки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 101
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 91
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 88
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 96
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.