Отбелязваме Европейската седмица на спорта

На 28-ми септември (четвъртък) Бургас отбелязва Европейската седмица на спорта, която се провежда под мотото "Бъди активен". И тази година програмата е разнообразна, а инициативите в нея ще се проведат на три различни места. Патрон на Европейската седмица на спорта е г-н Красен Кралев - министър на младежта и спорта, който ще бъде и официален гост на събитията в нашия град. От Министерството на младежта и спорта са приготвили тематични подаръци за всички участници - тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.   ПРОГРАМА:   09.30 ч . - спортен празник на различните зони в изцяло реновирания от Община Бургас двор на ОУ "Братя Миладинови". Той ще бъде посетен от министър Кралев и кмета Димитър Николов. Там ще се проведат двустранни срещи в различни спортове между бургаските деца и 40 техни гости от Четвърто основно училище "Кирил Христов" - Стара Загора.   10.00 ч. - в двора на ОУ "Васил Априлов" ще бъде проведена демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ "Васил Априлов",  ОУ "Свети княз Борис I" и ОУ "Свети Климент Охридски", съвместна инициатива с ОД на МВР - Бургас. Също така състезатели на ОУ "Васил Април" и Фехтовален клуб "Корсар" ще покажат своите умения по фехтовка. Там ще бъде направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на  РЗИ - Бургас.   11.15. ч. - програмата на събитието продължава на пл. "Атанас Сиреков" пред Община Бургас. Там ще се проведат "Женски футболен хепънинг", с участието на ЖФК "Бургас", както и демонстрация на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център "Аякс".   12:15 ч. - за финал се прехвърляме в байк зоната на парк "Езеро", където състезателите на  Спортен клуб по планинско колоездене "Шор Инвейдърс" ще демонстрират своите умения в дисциплината Dirt Jump.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 323
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 299
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 308
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 307
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 277
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.