« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Рекорден брой участници на фестивала “Сребро в косите, песен в душите”

Над 1000 участници от цялата страна ще се включат тази година в Седмото издание на националния фестивал "Сребро в косите, песен в душите - край морето на Бургас". Съставите и индивидуалните изпълнители, които идват в морския град за най-голямото събитие у нас, посветено на българските пенсионери, поставят своеобразен рекорд. В предните издания на песенния фестивал участниците наброяваха между 700 и 800 души. И тази година фестивалът ще се проведе в рамките на 2 дни - 28 и 29 септември /четвъртък и петък/. Самодейните певчески групи и състави ще представят богат и разнообразен репертоар от автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни. Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. "трета" възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен. Концертите и в двата дни ще бъдат в залата на НХК и ще започват от 10.00 часа. По традиция през втората вечер /29 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентите на България и Италия посетиха учебния полигон „Ново село“

  • 19 Апр 2024
  • 5
Българските военнослужещи допринасят за сигурността не само на България, но и на целия регион, каза държавният глава и върховен главнокомандващ на среща с контингента ни в рамките на Многонационалната бойна група

УЧЕНИЦИ С УЧАСТИЕ В СИМУЛАТИВЕН ПРОЦЕС ПО ОБВИНЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС СЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ, ОРГАНИЗИРАН ОТ РАЙОННИТЕ ПРОКУРАТУРА И СЪД В ГР. КЮСТЕНДИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 9
По инициатива на Районна прокуратура-Кюстендил се проведе симулативен съдебен процес с участието на ученици от гимназиални класове от училищата в града и доброволци към съвета по наркотични вещества към Община Кюстендил.

Правителството е в непрекъсната координация с ресорните ведомства и службите във връзка със ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 18
Във връзка със ситуацията в Близкия изток служебният министър-председател Димитър Главчев и правителството са в непрекъсната координация с ресорните ведомства и службите за сигурност и следят ситуацията, като има готовност за евакуация на българските граждани. Към момента няма пряка военна опасност за страната ни.

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 214
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.