Кметът Николов и министър Кралев – спортувайте в училище!

Кметът Димитър Николов и министър Красен Кралев посетиха днес поредица от градски събития, посветени на Европейската седмица на спорта. Началото бе дадено в ОУ "Братя Миладинови". В изцяло обновеното дворно пространство на училището се проведе футболна среща между бургаските ученици и техни гости от Четвърто основно училище "Кирил Христов" - Стара Загора. По-късно в двора на ОУ "Васил Априлов" бе проведена демонстрация на Полицейска лична защита от служители на ОД на МВР - Бургас, както и задържане с куче, което е част от програмата на Детските полицейски управления на ОУ "Васил Априлов",  ОУ "Свети княз Борис I" и ОУ "Свети Климент Охридски". Състезатели на клуб "Корсар" показаха своите умения по фехтовка, а мажоретките на Търговската гимназия изиграха най-новото си съчетание. В двора на училището бе направена и презентация на уреди за превенция на различни заболявания, демонстрация на алкохолни очила и анализатор на телесни мазнини (Body Fat Monitor) от служители на  РЗИ - Бургас. Програмата завърши на пл. "Атанас Сиреков" пред Община Бургас, където имаше "Женски футболен хепънинг" с участието на ЖФК "Бургас", както и демонстрация на степ аеробика и канго джъмп от Спортен център "Аякс". Общото послание на кмета и министъра беше децата и възрастните да се движат и спортуват повече, а държавната и местна власт ще продължат да изпълняват още по-активно ангажимента си да осигуряват необходимите за това условия. От Министерството на младежта и спорта раздадоха тематични подаръци за всички участници в днешните събития - тениски, футболни, баскетболни и волейболни топки.   * Информация за обновяването на дворното пространство в ОУ "Братя Миладинови":   Като първи етап, Община Бургас ремонтира със собствени средства площада пред централния вход на училището преди две години. Тази година, със средства по проекта "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап", процедура  "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Бургас", Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, са изпълнени втори и трети етап. С днешна дата са преустроени всички спортни площадки и са изпълнени нови настилки в западната и северозападна част на двора, монтирани са спортни съоръжения, реконструирана е оградата и съществуващи входове в нея. Обособен е нов вход от север, изградена е поливна система и районно осветление, площадка за обучение по безопасност на движението. В двора на училището са обособени площадки за баскетбол - 2 броя; комбинирана площадка футбол/хандбал, площадки за волейбол - 2 броя; площадка за мини футбол; лекоатлетическа писта за бягане, дълга 80 м., с три коридора; площадка за фитнес на специализирана настилка.   С изпълнение на дейностите по обновяване и реконструкция на училищния двор на ОУ "Братя Миладинови" са създадени съвременни условия за провеждане на задължителната подготовка по физическо възпитание и спорт на открито за 1270 ученика. 

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 196
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 184
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 192
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 389
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 353
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас