Криминалисти задържаха извършители на телефонни измами

След съвместна операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и Областните дирекции на МВР в Бургас, Шумен и Русе са разкрити двама мъже, участвали в телефонни измами. Първоначално, на 19 септември е получен сигнал от жител на Ахелой, че е станал жертва на телефонна измама по схемата „Залавяне на рекетьори“ и са му отнети 2 хил. лв. По случая в РУ- Поморие е образувано досъдебно производство. Ден по-късно, на 20 септември, жител на Айтос е сигнализирал, че станал жертва на телефонна измама по схемата „оказване на помощ на полицията“. От него са взети 1 365 лева и 16 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство в РУ- Айтос. След координация с ГДНП е направена организация със служителите от ОД на МВР в Бургас, Русе и Шумен за установяване и залавяне на виновните. Операцията е реализирана на 21 септември. Установено е, че става въпрос за двама криминално проявени мъже от Бургас – С.С. /62 г./, куриер (муле) и К.С. /44 г./, негов помагач. Те са заловени на изхода на Шумен в посока Русе докато се придвижвали с лека кола. В момента на задържането им, у тях са открити 16-те грама златни накити и парите от измамата в Айтос, както и част от средствата от измамата в Ахелой. Освен това в тях са открити и мобилните телефони, с които са извършени телефонните измами. При последвалите процесуално-следствени дейности е установено, че физическия извършител на измамите е С.С. и парите от измамата е трябвало да бъдат предадени в Русе. По искане на Районна прокуратура – Айтос на 62-годишният бургазлия е наложена постоянна мярка „задържане под стража“ от Районния съд в Айтос.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 143
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 155
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 137
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 175
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 124
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.