Издирването на изчезналата жена след потопа в Бургаско продължава

Пети ден продължава издирването на изчезналата при наводненията в Бургаска област възрастна жена от село Черни връх. Днес в 9:00 часа край Мандренското езеро се събраха доброволци, служители на "Гранична полиция", водолази и рибари, за да издирват жената в района. От две места продължава да се издирва възрастната жена, която изчезна от село Черни връх. Едната акция е на "Гражданска защита" и е около село Димчево, а другата акция е на дигата на Мандренското езеро, която е организирана от роднините на изчезналата жена. Няма много надежда да се намери трупа на тази жена. Мандренското езеро е много голямо, на дъното има много тиня и много е трудно да се работи. В Бургас няма "Гражданска защита" и водолази, които да са на щат, така че се викат водолази от други места. Хора с планински кучета също участват в издирването на жената, но все още без никакъв успех. Не знаем колко време ще продължи издирването на жената. Може би областният управител малко по-късно ще каже дали то ще продължи и през следващите дни. Продължава доброволческата кампания на БЧК за подпомагане на пострадали при наводнения в област Бургас. Доброволци и служители на БЧК от Бургас и от централата в София продължават да предоставят хранителни и хигиенни пакети, вода, дрехи, одеяла, спално бельо и възглавници на най-пострадалите при бедствието жители на селата Черни връх, Тръстиково, Полски извор и Равнец. До този момент Националната дарителска кампания на БЧК за подпомагане на пострадалите вече е събрала сумата от 104 997 лв. Припомняме, трима души при наводненията в област Бургас през нощта на 23 срещу 24 октомври. Най-тежко беше положението в община Камено, където беше обявено и бедствено положение. По-късно стана ясно, че седем каскадни язовира в Бургаска област са със скъсани язовирни стени. Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински сгради. Всеки, който има възможност да дари средства за подпомагането на пострадалите хора при наводненията в област Бургас, може да подкрепи Националната инициатива на БЧК: - чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС; - чрез on-line дарения на сайта на организацията; - на банковата сметка на БЧК: Банка: УниКредит Булбанк IBAN: BG29UNCR70001506750406 BIC: UNCRBGSF Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 356
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 329
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 337
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 324
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 287
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.