« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Заработи новият скенер за "радиационна хирургия" в бургаския онкодиспансер

Пуснат е в експлоатация новият скенер за "радиационна хирургия" /компютърен томограф/ в Комплексен онкологичен център - Бургас. Това е най-модерен диагностичен апарат, изцяло съобразен и синхронизиран с двата линейни ускорителя в медицинското заведение, които извършват същинското лъчелечение. Томографът е закупен със средства на Община Бургас. Днес кметът Димитър Николов и заместникът му д-р Лорис Мануелян посетиха онкодиспансера, за да се запознаят с начина му на действие. Апаратът дава възможно най-точната картина за начина и мястото на облъчване при ракови заболявания. Той генерира много прецизни топограми за центриране на пациента така, че да не се увреждат съседни на болното място тъкани. "Това означава много по-малко чакане и стрес, по-ефективна и безопасна терапия", каза кметът Николов. Той обсъди с ръководителите на КОЦ - Бургас, докторите Дечев, Дичев и Муткуров, стъпките за по-нататъшно развитие на медицинския комплекс. Следващата важна задача е закупуването на 6D маса за радиохирургия. Това е ценен апарат, който синхронизира всички неволни движения на пациента, включително дишането, с действието на лечебния лъч. Направените през последните няколко години сериозни инвестиции в бургаския онкодиспансер започнаха сериозно да се изплащат. С новата си техника и методи за лечение той обслужва по сто и повече пациенти на ден. Спасените и удължени животи осмислят всеки лев, който е вложен или ще се вложи за развитие на тази медицинска услуга тук. Не на последно място, осигурена е възможност за качествено лечение на бургазлии в собствения им град, каквато не съществуваше само до преди няколко години.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 67
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 77
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 85
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 93
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 86
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение