„Непознати улици“ достигнаха до всички кътчета на България

Ученици от десетки градове се включиха в Шестото издание на Националния поетичен конкурс "Непознати улици". Сред традиционно представените София, Добрич, Бургас и Русе, тази година се откроиха още Хасково, Стара Загора, Петрич, Черноморец, Перник, цар Калоян ... А победителят в категорията 10-12 кл. е от Стралджа. Идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна събира все повече съмишленици и участници. Журито, в състав Мария Мутафчиева - вокал и автор на песните на Мери Бойс Бенд, Милена Андонова - директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду - журналист и издател, и тази година се справи с нелеката задача да отличи най-добрите стихове. Наградените са:   В категория 7-9 клас: I място - Петя Иванова от 9 клас на ПМГ "Академик Боян Петканчин", гр. Хасково, за стихотворението "Незабелeжима"; II и III място не се присъжда.   В категория 10-12 клас: I място - Димитър Драганов от 12 клас на СУ "Пейо Крачолов Яворов", гр. Стралджа, за стихотворението "Тъжно щастие"; II място - Десислава Станева от 11 клас на ПГПАЕ "Гео Милев", гр. Бургас, за стихотворението "93% звезден прах"; III място - Стефани Хранова от 12 клас на ПЧАГ "Уилям Шекспир", гр. София, за стихотворението "Среща".   Поощрения: София Бонева от 10 клас на ПГПАЕ "Гео Милев", гр. Бургас, за стихотворението "Маринизъм в думи"; Снежана Стоянова от 10 клас на СУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Добрич, за стихотворението "Изгубване".   Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса "Непознати улици" е в сайта: http://gpaeburgas.org/MARY/   Избраните творби се публикуват във вестник "Фактор". Авторите получават грамоти и награди от ПГПАЕ "Гео Милев", издателска къща "Знаци" и музика от Мери Бойс Бенд. Тази година финалът се проведе на 3-ти ноември (петък), от 14 ч. в Дома на писателя - Бургас. Тези, които не присъстваха, ще получат наградите и грамотите в училищата си, по пощата. 

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 65
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 35
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 74
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 65
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 66
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.