Елха на доброто и тази година ще грее в Областна администрация

И тази Коледа елхата в Областна администрация Бургас ще бъде не просто украса, а символ на добротата, грижата и съпричастността. Всички желаещи да зарадват деца в риск, с които през годината е работил Областният координационен механизъм по деинституционализация на деца /OКМД/, могат да го направят от 01 до 20 декември, оставайки дарения под коледното дръвче във фоайето на Областна администрация Бургас. Ще бъдат събирани нови дрехи, обувки, храни, играчки и лакомства, които в навечерието на празниците да зарадват нуждаещите се. През 2017 г. институциите – членове на ОКМД са работили на терен по 24 случаи за превенция на изоставянето, 2 случая на деца, които са реинтегрирани в биологичните си семейства и по 1 - на дете, настанено в приемно семейство. Възрастта им е от 0 до 16 години. В благородната инициатива през 2016 г. се включиха редица организации, фирми, граждани и служители на администрацията, сред които женско сдружение „Самосъзнание“, Зонта клуб Бургас“, детска градина „Слънце“. С тяхна помощ за по-малко от двадесет дни бяха събрани над 50 празнични пакета, които подпомогнаха 10 семейства. „Дейността на Областния координационен механизъм се изразява в оказване на институционална подкрепа за проблемни, социално слаби семейства от област Бургас – предоставяне на техника, мебели, хранителни продукти, дрехи, осигуряване на медицинска помощ, а често и в осигуряване на работа и подпомагане в търсене на жилище. Целта ни е децата да останат в семействата си и да предотвратим изоставянето им. Вярвам, че и тази година в кампанията „Елха на доброто” ще се включат много хора с добри сърца, които ще направят по-светли и радостни предстоящите празници за децата в риск.”, коментира заместник областният управител и ръководител на ОДКМ – проф. Севдалина Турманова. Всеки, който желае може да се включи в благотворителната инициатива, дарявайки според възможностите си. За по-лесно разпределение на подаръците, молбата на организаторите е пакетите да съдържат бележки с опис на съдържанието им, както и за каква възраст деца са предназначени. Дарения ще се събират всеки работен ден от 01.12.2017 до 20.12.2016 година в часовия интервал от 09:00 до 17:00 часа при портиера в Областна администрация Бургас. 

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 66
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 101
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 91
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 130
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 118
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.