« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Училището на бъдещето в Карнобат вече подготвя свои ученици

Карнобатското училище „Христо Ботев“ буквално влезе в бъдещето с откриването на новия си център по "Технологии, Информатика, Интерактивност, Математика". Новата интерактивна образователна среда превърна учебното заведение в място, където учениците от община Карнобат ще получат възможността да придобиват знания с помощта на най-съвременната образователна технология. Центърът ТИИМ “ е резултат от спечелен конкурс „Училища на бъдещето“ на Фондация „Америка за България“. Карнобатското учебно заведение е единственото в Югоизточна България, получило максималната финасова подкрепа от 200 000 лв. В рамките на проекта бяха обединени кабинети по информационни технологии, математика, кабинет и творчески център по природни науки и мултифункционална зала за конференции и дебати. Центърът включва общо пет класни стаи и две хранилища на втория етаж в източното крило на училището. Превръщането на прилежащите коридор и фоайе в креативни комуникационни зони също е атрактивно решение за учениците. Мобилното оборудване в новите пространства дава възможност всеки урок да се провежда във всяка класна стая или да бъде изнесен извън стандартната учебна среда в библиотеката, в някой кът или клуб, дори на открито. Учениците и преподавателите в СУ „Христо Ботев“ Карнобат ще провеждат своите часове в една среда с коренно различна цветова гама. Идеята е цветовите решения и мебелите в стереометрични фигури (за нагледно средство) да провокират учениците към нестандартно мислене и креативност. Всички кабинети са оборудвани с цветни модулни маси, позволяващи мобилност и трансформиране на стаята, съобразно целите на урока. Кабинетите разполагат с интерактивна дъска, проектор, лаптоп за учителя, таблети за учениците, образователни софтуери и постоянен достъп до интернет. По време на откриването на новата придобивка кметът Георги Димитров не скри надеждата си, че децата на Карнобат ще получат образование, което да ги подготви за бъдещето. „По-добре е децата ни да не търсят пътеката към Европа и Америка, а тук да им създадем обстановка, за да остават да учат при същите условия, които има там“ – сподели г-н Димитров. Гости на откриването на модерния образователен център бяха зам.- областният управител Севдалина Турманова, представители на Регионално управление на образованието -Бургас, директори на училища, учители от региона.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 257
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 310
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 235
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 300
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 261
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.