« декември 2017 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Двама кандидати за ръководител на Окръжна прокуратура

Двама са кандидатите за ръководител на Окръжна прокуратура- Бургас. Документи за длъжността във Висшия съден съвет са подали прокурор Георги Чинев и изпълняващия функциите административен ръководител на прокуратурата в момента прокурор Красимира Кателиева. Постът се освободи, след като Калина Чапкънова стана член на новия Висш съдебен съвет от парламентарната квота. Кандидатурите и на Чинев, и на Кателиева не са изненада, защото двамата са смятани за безспорни авторитети с безупречна биография. Георги Чинев се счита за един от най-подготвените в бургаската магистратура. Зад гърба си има 18-годишен опит в системата. Завършил е Юридическия факултет в СУ „Св.Климент Охридски” с успех от 5,86 и отличен 6 на държавния изпит. Участвал е в десетки допълнителни обучения през последните години, преподавал е в Юридическия факултет на БСУ. Красимира Кателиева наследи временно Калина Чапкънова през октомври. Професионалният й опит е сходен с този на Георги Чинев. Кателиева е завършила математическата гимназия „Атанас Радев” в Ямбол, а след това е един от първите випускници на Юридическия факултет на БСУ. Постъпва в прокуратурата през 2001 година, а от 2012 година е в Окръжното обвинение,където малко по-късно става зам.-окръжен прокурор. Изслушванията ще се проведат в началото на следващата година от прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

„Метропол” сред първите десет

  • 16 Дек 2017
  • 8
Плувците на „Метропол” се класираха в топ 10 на държавното лично – отборно първенство за юноши и девойки старша възраст. В Пловдив Деян Велков и Теодор Стоилов не отстъпиха пред с две години по-големите от тях съперници и постигнаха завидни резултати за възрастта си.

Национал дебютира при победата на „Нефтохимик 2010”

  • 16 Дек 2017
  • 8
Нови три точки прибавиха към актива си волейболистите на „Нефтохимик 2010” след гостуването си на „Добруджа”. Бургазлии запазиха третото място във временното класиране на Суперлигата, като шампионът има актив от 29 т., от девет победи и три загуби. Със същите показатели е ЦСКА, но заради по-добро геймово съотношение „армейците” сана второ място.

Борисов: Може да преразгледаме мораториума за лекарства

  • 15 Дек 2017
  • 56
Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да преразгледа мораториума за новите лекарства, след среща с президента Радев. Това той заяви на пресконференция в Брюксел, запитан да коментира изявлението на президента Румен Радев, че поведението на политиците е цинично при изхарчени 740 милиона лева при неясни механизми.

Вашият сигнал: Така се паркира

  • 15 Дек 2017
  • 57
В жк. Меден рудник така се паркира

Калина Вергиева и Деляна Георгиева: Хора с увреждания и лични асистенти взаимно се обогатяват

  • 15 Дек 2017
  • 120
Центърът за почасови социални услуги за хора с увреждания Бургас работи по европейски проект „Без ограничения“ по процедура „Активно включване“. Услугата, която ще се реализира, е иновативна социална услуга, свързана с предоставяне на почасови услуги за лица с увреждания.