Двама кандидати за ръководител на Окръжна прокуратура

Двама са кандидатите за ръководител на Окръжна прокуратура- Бургас. Документи за длъжността във Висшия съден съвет са подали прокурор Георги Чинев и изпълняващия функциите административен ръководител на прокуратурата в момента прокурор Красимира Кателиева. Постът се освободи, след като Калина Чапкънова стана член на новия Висш съдебен съвет от парламентарната квота. Кандидатурите и на Чинев, и на Кателиева не са изненада, защото двамата са смятани за безспорни авторитети с безупречна биография. Георги Чинев се счита за един от най-подготвените в бургаската магистратура. Зад гърба си има 18-годишен опит в системата. Завършил е Юридическия факултет в СУ „Св.Климент Охридски” с успех от 5,86 и отличен 6 на държавния изпит. Участвал е в десетки допълнителни обучения през последните години, преподавал е в Юридическия факултет на БСУ. Красимира Кателиева наследи временно Калина Чапкънова през октомври. Професионалният й опит е сходен с този на Георги Чинев. Кателиева е завършила математическата гимназия „Атанас Радев” в Ямбол, а след това е един от първите випускници на Юридическия факултет на БСУ. Постъпва в прокуратурата през 2001 година, а от 2012 година е в Окръжното обвинение,където малко по-късно става зам.-окръжен прокурор. Изслушванията ще се проведат в началото на следващата година от прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Анкета

“Спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света”. Това са думи на проф. Роже Бернар, но дали самите ние уважаваме достатъчно себе си и делото на Солунските братя?

Най-четени

Екипажи на Израел и Франция водят на Европейското по ветроходство

  • 21 Май 2018
  • 36
След първите три гонки от Европейското състезание по ветроходство в клас 470, израелски екипаж поведе във временно класиране при жените, а френски при мъжете.

Радев към Медведев: Народите ни са свързани със здравите връзки

  • 21 Май 2018
  • 49
Президентът Румен Радев беше посрещнат в Москва от министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Медведев изрази надежда, че интензивността на официалните руско-български контакти ще расте.

Прокурор Георги Чинев встъпи в длъжност като Административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас

  • 21 Май 2018
  • 56
Прокурор Георги Чинев встъпи в длъжност като Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас. Той бе избран след гласуване от Прокурорската колегия на ВСС.

Близо 7000 деца на шествие за 24 май

  • 21 Май 2018
  • 59
Близо 7 000 деца от 28 детски градини и 36 училища ще участват в бургаското шествие за 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Началото е от 10.30 часа от площад "Тройката".

„Нефтохимик” и „Созопол” се сбогуваха с Втора лига

  • 20 Май 2018
  • 117
„Созопол” спечели дербито на изпадналите от Втора лига срещу „Нефтохимик” с 3:1.