« октомври 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ротарианецът Атанас Сиреков с „коледен подарък“ за децата на Бургас

През последните години имаше не малко инциденти с ученици около дворовете на училищата. По този повод ръководството на RN MEDIAGROUP реши да изгради за своя сметка и да дари на община Бургас система за видеонаблюдение за всички училища и детски градини на територията на града. Системата трябваше да бъде оборудвана хай дефинишън камери и сървъри, на които да се архивира записаното от видеокамерите. Идеята за проекта бе съгласувана с полицията. Кметът Димитър Николов даде зелена светлина на проекта и подписа договор за дарение на техниката за изграждане на системата. И с това се даде старт на проекта. За техническите подробности, свързани с изграждането на системата, бе натоварен Атанас Сиреков, ръководител на отдел "Информационно обслужване и технологии" към Община Бургас. Първото пилотно училище, включено към системата за видеонаблюдение, бе ОУ „Михаил Лъкатник“ в жк „Славейков“. След монтиране на необходимата апаратура RN MEDIAGROUP направи демонстрация на качеството и ефективността на системата. За да продължи изграждането на видеонаблюдението и в други учебни заведения, Атанас Сиреков трябваше да предприеме действия в тази насока. За всеобщо учудване, вместо да подпомогне изграждането на видеонаблюдението, г-н Сиреков като магьосник вадеше от ръкавите си аргумент след аргумент как това не може да стане, и в крайна сметка осуети целия проект за изграждане на видеонаблюдението. Действията му останаха загадка до момента, в който не се разбра, че фирма „Комнет“ с управител Иван Иванов, с препоръките на същия господин, е продала на Община Бургас техника и лиценз за видеонаблюдение, които RN MEDIAGROUP щеше да дари безвъзмездно на общината. Оказа се, че Атанас Сиреков е член на Ротари от години. Остава отворен въпросът защо такъв виден ротарианец иска да провали едно дарение, при условие че основната дейност на ротарианството е свързана с благотворителност. Публично известни са дългогодишните приятелски отношения между Сиреков и Иван Иванов. Неоспорим факт е, че повечето от комуникационните проекти на Община Бургас се печелят именно от близката до Сиреков фирма „Комнет“. Факт е, че Общината по препоръка на Сиреков е плащала на „Комнет“ за подобни технически проекти. Ако не беше провален проектът за видеонаблюдение на RN MEDIAGROUP, Общината нямаше да има нужда да плаща повече нито за техника, нито за лицензи, нито обслужването й на близката до Сиреков фирма „Комнет“. Дали причината за нежеланието на Сиреков да се осъществи проектът за видеонаблюдение на училищата и детските градини в града не е продиктуван от бизнес интересите на фирма „Комнет“? Нека нашите читатели да преценят сами.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Александър Шурбанов: Без корен нищо не може да съществува, колкото и високи да са стремежите му

  • 19 Окт 2018
  • 102
Днешният ни петъчен гост е проф. Александър Шурбанов, който представи последната си книга „Дендрариум“ в Бургас в рамките на Есенни литературни празници.

Православната църква почита св. Иван Рилски

  • 19 Окт 2018
  • 68
На 19 октомври Църквата празнува скромния отшелник от Рила планина, когото още приживе наричали земен ангел и небесен жител. Св. Иван Рилски Чудотворец е най-известният български светец и отшелник, патрон и основател на най-големия манастир в България - Рилският.

Стоматолог: 98% от българите са с развалени зъби

  • 19 Окт 2018
  • 63
96% от българите имат поне един кариес, а положението се влошава още в ранна детска възраст. Всяко дете до 7 години има поне 4 кариеса. Причината е страх от зъболекаря и липса на профилактика.

Ватерполистите триумфираха с две купи от турнир в Сърбия

  • 19 Окт 2018
  • 66
Бургаските ватерполисти извоюваха две купи от международния турнир „Mali Mančester 2018” в Сърбия, в който българите участваха с персонална покана

Пет века сме „съжителствали с османлиите”, ще учат вече децата

  • 19 Окт 2018
  • 69
Всъщност Законът за училищното и предучилищното образование налагал промените в учебните програми, които разбуниха обществото. МОН трябвало да го изпълнява. Това стана ясно от пресконференция в Образователното ведомство по повод новите учебни програми.