« юли 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ротарианецът Атанас Сиреков с „коледен подарък“ за децата на Бургас

През последните години имаше не малко инциденти с ученици около дворовете на училищата. По този повод ръководството на RN MEDIAGROUP реши да изгради за своя сметка и да дари на община Бургас система за видеонаблюдение за всички училища и детски градини на територията на града. Системата трябваше да бъде оборудвана хай дефинишън камери и сървъри, на които да се архивира записаното от видеокамерите. Идеята за проекта бе съгласувана с полицията. Кметът Димитър Николов даде зелена светлина на проекта и подписа договор за дарение на техниката за изграждане на системата. И с това се даде старт на проекта. За техническите подробности, свързани с изграждането на системата, бе натоварен Атанас Сиреков, ръководител на отдел "Информационно обслужване и технологии" към Община Бургас. Първото пилотно училище, включено към системата за видеонаблюдение, бе ОУ „Михаил Лъкатник“ в жк „Славейков“. След монтиране на необходимата апаратура RN MEDIAGROUP направи демонстрация на качеството и ефективността на системата. За да продължи изграждането на видеонаблюдението и в други учебни заведения, Атанас Сиреков трябваше да предприеме действия в тази насока. За всеобщо учудване, вместо да подпомогне изграждането на видеонаблюдението, г-н Сиреков като магьосник вадеше от ръкавите си аргумент след аргумент как това не може да стане, и в крайна сметка осуети целия проект за изграждане на видеонаблюдението. Действията му останаха загадка до момента, в който не се разбра, че фирма „Комнет“ с управител Иван Иванов, с препоръките на същия господин, е продала на Община Бургас техника и лиценз за видеонаблюдение, които RN MEDIAGROUP щеше да дари безвъзмездно на общината. Оказа се, че Атанас Сиреков е член на Ротари от години. Остава отворен въпросът защо такъв виден ротарианец иска да провали едно дарение, при условие че основната дейност на ротарианството е свързана с благотворителност. Публично известни са дългогодишните приятелски отношения между Сиреков и Иван Иванов. Неоспорим факт е, че повечето от комуникационните проекти на Община Бургас се печелят именно от близката до Сиреков фирма „Комнет“. Факт е, че Общината по препоръка на Сиреков е плащала на „Комнет“ за подобни технически проекти. Ако не беше провален проектът за видеонаблюдение на RN MEDIAGROUP, Общината нямаше да има нужда да плаща повече нито за техника, нито за лицензи, нито обслужването й на близката до Сиреков фирма „Комнет“. Дали причината за нежеланието на Сиреков да се осъществи проектът за видеонаблюдение на училищата и детските градини в града не е продиктуван от бизнес интересите на фирма „Комнет“? Нека нашите читатели да преценят сами.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Вторично огнище на чума в Болярово установиха от БАХБ

  • 19 Юли 2018
  • 55
Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е обявено възникването на вторично огнище на чума по дребните преживни животни в животновъден обект в град Болярово, област Ямбол.

Градският туристически автобус ще пътува отново на 20, 21 и 22 юли

  • 19 Юли 2018
  • 32
Градският туристически автобус ще пътува отново на 20, 21 и 22 юли - петък, събота и неделя.

КЗК забрани на холандска фирма да купи Нова телевизия и "Нетинфо"

  • 19 Юли 2018
  • 52
Комисията за защита на конкуренцията забрани придобиването на контрол от страна на ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В., Нидерландия върху дейността на "Нова Броудкастинг Груп" АД, и индиректно върху нейните дъщерни дружества "Нет Инфо" АД и "Агенция Ева" ООД, съобщиха от комисията.

ЕК дава Унгария на Съда на ЕС заради мигрантите

  • 19 Юли 2018
  • 58
Европейската комисия съобщи, че предава Унгария на Съда на ЕС заради националното законодателство в областта на миграцията и убежището.

КЗК забрани на „Инерком“ да купи „ЧЕЗ България“

  • 19 Юли 2018
  • 52
Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) зaбpaни пpидoбивaнeтo нa ĸoнтpoл oт cтpaнa нa "Инepĸoм Бългapия" въpxy aĸтивитe нa чeшĸoтo дpyжecтвo ЧEЗ в Бългapия, cъoбщиxa от антимонополната комисия.