« април 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Ротарианецът Атанас Сиреков с „коледен подарък“ за децата на Бургас

През последните години имаше не малко инциденти с ученици около дворовете на училищата. По този повод ръководството на RN MEDIAGROUP реши да изгради за своя сметка и да дари на община Бургас система за видеонаблюдение за всички училища и детски градини на територията на града. Системата трябваше да бъде оборудвана хай дефинишън камери и сървъри, на които да се архивира записаното от видеокамерите. Идеята за проекта бе съгласувана с полицията. Кметът Димитър Николов даде зелена светлина на проекта и подписа договор за дарение на техниката за изграждане на системата. И с това се даде старт на проекта. За техническите подробности, свързани с изграждането на системата, бе натоварен Атанас Сиреков, ръководител на отдел "Информационно обслужване и технологии" към Община Бургас. Първото пилотно училище, включено към системата за видеонаблюдение, бе ОУ „Михаил Лъкатник“ в жк „Славейков“. След монтиране на необходимата апаратура RN MEDIAGROUP направи демонстрация на качеството и ефективността на системата. За да продължи изграждането на видеонаблюдението и в други учебни заведения, Атанас Сиреков трябваше да предприеме действия в тази насока. За всеобщо учудване, вместо да подпомогне изграждането на видеонаблюдението, г-н Сиреков като магьосник вадеше от ръкавите си аргумент след аргумент как това не може да стане, и в крайна сметка осуети целия проект за изграждане на видеонаблюдението. Действията му останаха загадка до момента, в който не се разбра, че фирма „Комнет“ с управител Иван Иванов, с препоръките на същия господин, е продала на Община Бургас техника и лиценз за видеонаблюдение, които RN MEDIAGROUP щеше да дари безвъзмездно на общината. Оказа се, че Атанас Сиреков е член на Ротари от години. Остава отворен въпросът защо такъв виден ротарианец иска да провали едно дарение, при условие че основната дейност на ротарианството е свързана с благотворителност. Публично известни са дългогодишните приятелски отношения между Сиреков и Иван Иванов. Неоспорим факт е, че повечето от комуникационните проекти на Община Бургас се печелят именно от близката до Сиреков фирма „Комнет“. Факт е, че Общината по препоръка на Сиреков е плащала на „Комнет“ за подобни технически проекти. Ако не беше провален проектът за видеонаблюдение на RN MEDIAGROUP, Общината нямаше да има нужда да плаща повече нито за техника, нито за лицензи, нито обслужването й на близката до Сиреков фирма „Комнет“. Дали причината за нежеланието на Сиреков да се осъществи проектът за видеонаблюдение на училищата и детските градини в града не е продиктуван от бизнес интересите на фирма „Комнет“? Нека нашите читатели да преценят сами.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Анкета

“Спасявайки делото на св.св. Кирил и Методий, България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на света”. Това са думи на проф. Роже Бернар, но дали самите ние уважаваме достатъчно себе си и делото на Солунските братя?

Най-четени

За първи път "Дни на турското кино" в Бургас

  • 25 Апр 2018
  • 16
От 14 до 29 април пет емблематични кино ленти на класическото и съвременното турско кино ще бъдат представени в рамките на фестивала "Дни на Турското кино в България" 2018.

България e след Македония и Боливия по свобода на печата

  • 25 Апр 2018
  • 41
България е на 111-о място, след Македония и Боливия, в класацията за свободата на печата в света за 2018 година - това показвата данните от годишния доклад на неправителствената организация "Репортери без граници", който беше публикуван днес.

И синоптиците готови за протест, няма пари за прогнози за бедствия

  • 25 Апр 2018
  • 45
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви говност за протест срещу "несправедливото разпределение на бюджетната субсидия за 2018 г. от Общото събрание на БАН".

Топлото време продължава до Гергьовден

  • 25 Апр 2018
  • 42
През следващите няколко дни времето остава топло, но частчно нестабилно, с превалявания и гръмотевици в отделни райони.

"Флората" отваря врати с детска програма, демонстрации на открито и джаз концерт

  • 24 Апр 2018
  • 113
Със забавна програма, много демонстрации и настроение ще започне в събота 34-то издание на "Флора Бургас" 2018. В 10:30 ч. ще отворят врати няколко цветни работилнички за всички деца, които имат желание да творят. Изложбените зали ще бъдат официално открити в 11:30 ч.