Ротарианецът Атанас Сиреков с „коледен подарък“ за децата на Бургас

През последните години имаше не малко инциденти с ученици около дворовете на училищата. По този повод ръководството на RN MEDIAGROUP реши да изгради за своя сметка и да дари на община Бургас система за видеонаблюдение за всички училища и детски градини на територията на града. Системата трябваше да бъде оборудвана хай дефинишън камери и сървъри, на които да се архивира записаното от видеокамерите. Идеята за проекта бе съгласувана с полицията. Кметът Димитър Николов даде зелена светлина на проекта и подписа договор за дарение на техниката за изграждане на системата. И с това се даде старт на проекта. За техническите подробности, свързани с изграждането на системата, бе натоварен Атанас Сиреков, ръководител на отдел "Информационно обслужване и технологии" към Община Бургас. Първото пилотно училище, включено към системата за видеонаблюдение, бе ОУ „Михаил Лъкатник“ в жк „Славейков“. След монтиране на необходимата апаратура RN MEDIAGROUP направи демонстрация на качеството и ефективността на системата. За да продължи изграждането на видеонаблюдението и в други учебни заведения, Атанас Сиреков трябваше да предприеме действия в тази насока. За всеобщо учудване, вместо да подпомогне изграждането на видеонаблюдението, г-н Сиреков като магьосник вадеше от ръкавите си аргумент след аргумент как това не може да стане, и в крайна сметка осуети целия проект за изграждане на видеонаблюдението. Действията му останаха загадка до момента, в който не се разбра, че фирма „Комнет“ с управител Иван Иванов, с препоръките на същия господин, е продала на Община Бургас техника и лиценз за видеонаблюдение, които RN MEDIAGROUP щеше да дари безвъзмездно на общината. Оказа се, че Атанас Сиреков е член на Ротари от години. Остава отворен въпросът защо такъв виден ротарианец иска да провали едно дарение, при условие че основната дейност на ротарианството е свързана с благотворителност. Публично известни са дългогодишните приятелски отношения между Сиреков и Иван Иванов. Неоспорим факт е, че повечето от комуникационните проекти на Община Бургас се печелят именно от близката до Сиреков фирма „Комнет“. Факт е, че Общината по препоръка на Сиреков е плащала на „Комнет“ за подобни технически проекти. Ако не беше провален проектът за видеонаблюдение на RN MEDIAGROUP, Общината нямаше да има нужда да плаща повече нито за техника, нито за лицензи, нито обслужването й на близката до Сиреков фирма „Комнет“. Дали причината за нежеланието на Сиреков да се осъществи проектът за видеонаблюдение на училищата и детските градини в града не е продиктуван от бизнес интересите на фирма „Комнет“? Нека нашите читатели да преценят сами.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 84
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 79
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 85
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 389
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 361
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.