Ротарианецът Атанас Сиреков с „коледен подарък“ за децата на Бургас

През последните години имаше не малко инциденти с ученици около дворовете на училищата. По този повод ръководството на RN MEDIAGROUP реши да изгради за своя сметка и да дари на община Бургас система за видеонаблюдение за всички училища и детски градини на територията на града. Системата трябваше да бъде оборудвана хай дефинишън камери и сървъри, на които да се архивира записаното от видеокамерите. Идеята за проекта бе съгласувана с полицията. Кметът Димитър Николов даде зелена светлина на проекта и подписа договор за дарение на техниката за изграждане на системата. И с това се даде старт на проекта. За техническите подробности, свързани с изграждането на системата, бе натоварен Атанас Сиреков, ръководител на отдел "Информационно обслужване и технологии" към Община Бургас. Първото пилотно училище, включено към системата за видеонаблюдение, бе ОУ „Михаил Лъкатник“ в жк „Славейков“. След монтиране на необходимата апаратура RN MEDIAGROUP направи демонстрация на качеството и ефективността на системата. За да продължи изграждането на видеонаблюдението и в други учебни заведения, Атанас Сиреков трябваше да предприеме действия в тази насока. За всеобщо учудване, вместо да подпомогне изграждането на видеонаблюдението, г-н Сиреков като магьосник вадеше от ръкавите си аргумент след аргумент как това не може да стане, и в крайна сметка осуети целия проект за изграждане на видеонаблюдението. Действията му останаха загадка до момента, в който не се разбра, че фирма „Комнет“ с управител Иван Иванов, с препоръките на същия господин, е продала на Община Бургас техника и лиценз за видеонаблюдение, които RN MEDIAGROUP щеше да дари безвъзмездно на общината. Оказа се, че Атанас Сиреков е член на Ротари от години. Остава отворен въпросът защо такъв виден ротарианец иска да провали едно дарение, при условие че основната дейност на ротарианството е свързана с благотворителност. Публично известни са дългогодишните приятелски отношения между Сиреков и Иван Иванов. Неоспорим факт е, че повечето от комуникационните проекти на Община Бургас се печелят именно от близката до Сиреков фирма „Комнет“. Факт е, че Общината по препоръка на Сиреков е плащала на „Комнет“ за подобни технически проекти. Ако не беше провален проектът за видеонаблюдение на RN MEDIAGROUP, Общината нямаше да има нужда да плаща повече нито за техника, нито за лицензи, нито обслужването й на близката до Сиреков фирма „Комнет“. Дали причината за нежеланието на Сиреков да се осъществи проектът за видеонаблюдение на училищата и детските градини в града не е продиктуван от бизнес интересите на фирма „Комнет“? Нека нашите читатели да преценят сами.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

„Акулите” подновиха първенството с победа

  • 21 Ян 2018
  • 41
Новата 2018 г. започна с успех за „Черноморец”. Бургазлии записаха победа във втората шестица на мъжката „А” баскетболна група. Момчетата на треньора Георги Георгиев се наложиха като домакин над „Рилски спортист 2” с резултат 77:71/16:22, 19:15, 23:18, 19:16/ след много оспорвана игра през цялата продължителност на срещата.

Георги Петров най-резултатен за победата на „Нефтохимик 2010”

  • 20 Ян 2018
  • 67
Тимът на Нефтохимик 2010 детронира Пирин (Разлог) от лидерското място в Суперлигата. Шампионите надиграха като гости волейболистите от Югозапада с 3:1 (26:24, 22:25, 25:23, 25:22) в двубой от 14-и кръг на първенството.

Нов вратар подписа с „шейховете”

  • 19 Ян 2018
  • 99
Към отбора на Нефтохимик се присъедини нов вратар. Днес договор с „шейховете“ подписа Ферди Мюмюнов.

Путин влезе в ледените води за Богоявление

  • 19 Ян 2018
  • 121
Много руснаци, сред които президентът Владимир Путин, се окъпаха тази нощ в замръзнали реки и езера в ледения студ, принудил властите в някои райони на Русия да отменят традиционния за православния празник Кръщение Господне (Богоявление) ритуал.

Задава се война между Турция и Сирия

  • 19 Ян 2018
  • 107
На 17 януари турската артилерия започна офанзива в подготовка на ново нахлуване на турски войски в Северна Сирия и по-точно към град Африн. Точно такъв план-масирана артилерийска подготовка и въздушни удари срещу отрядите на кюрдите в района-бе анонсиран преди няколко дни от Анкара.