200 здравословни хранителни пакети ще раздададе БЧК на деца за Коледа

На 15 декември 2017г. общо 160 деца и младежи от с.Равнец бяха подпомогнати с хранителни пакети по повод настъпващите Коледни празници от ОС на БЧК-Бургас. Всяко дете получи здравословни и подходящи за възрастта храни на стойност 8.70 лв (плодов сок, ябълки, мандарини, грах, сладка царевица, детска лютеница и пастет и др.). За децата от детската градина в Равнец бе проведено специално тържество по случай празника, на което актьорите от Държавен куклен театър Бургас изиграха представлението „Приятел за Коледа“, след което дядо Коледа раздаде на децата колени подаръци и лакомства, също закупени със средства от областната фондонабирателна кампания „Подари Коледа“. Подпомогнатите деца и младежи са от семейства с нисък социален статус и от домакинства, които пострадаха при наводненията в Община Бургас. По традиция БЧК-Бургас ще раздаде общо 200 здравословни хранителни пакети, които както и предишни години ще бъдат в помощ на деца в риск. Освен 160 деца в с.Равнец, ще бъдат подпомогнати и 40 деца от ОУ „Хр.Ботев“, Долно Езерово, които ежедневно получават топъл обяд в училище, финансиран от областната Червенокръстка организация. Средствата за закупуване на пакетите са осигурени от кампанията „Подари Коледа“, чрез продажба на коледната картичка на БЧК от доброволци на БМЧК. До момента през месец декември в кампанията „Подари Коледа“ са набрани повече от 3000 лв. в полза на деца, а в нея се включиха доброволци не само от Бургас, а и от клубовете в Айтос, Карнобат и Сунгурларе. Тенденцията е с всяка изминала година в кампанията да се включват все повече на брой доброволци, които я дообогатяват с идеи и я правят все по-успешна, благодарение на своята креативност и инициативност. Освен чрез продажбата на картички, доброволците фондонабираха и чрез организирането на различни събития. 16 и 17 декември доброволците от клубовете в Бургас организираха Еко-Коледни работилнички в един от големите търговски центрове в града и изработваха коледни украшения за елха и картички с децата, като събраните средства бяха в размер на 711 лв. Огромна част от коледните картички бяха продадени в училищата, с което успешно бе постигната целта на коледната кампания на БМЧК – а именно деца да помагат на деца!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 287
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 266
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 272
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 300
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 271
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.