« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Дядо Коледа раздаде десетки подаръци на децата в УМБАЛ

Най-щастливите малки пациенти днес са в УМБАЛ Бургас. Малчуганите от педиатричните отделения и техните родители напълно забравиха за болестите, благодарение на Добрия старец и неговата вярна свита. Традиционното тържество на УМБАЛ Бургас поднесе истинска радост за малки и големи. Майки и татковци не пропуснаха възможността да си направят селфи заедно с децата си в компанията на Дядо Коледа, Снежанка, джуджетата и елена Рудолф. А десетките подаръци, осигурени от „Зонта Клуб” – Бургас, Сдружение „Усмивка” и учениците от Английската гимназия накараха усмивките на децата да грейнат. За да бъде приказката истинска, помогнаха талантливите изпълнителки към детски хор „Милка Стоева” с ръководител Мариета Секлемова и парти агенция „Кригея”. „Много благодаря на нашите партньори от Община Бургас, Областна администрация, РЗИ-Бургас, както и на всички, които вече толкова години ни помагат да създадем приказна атмосфера за децата в навечерието на най-светлия празник”, каза изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски. Зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, както и зам.-областният управител Севдалина Турманова пожелаха на децата весели и празници и заявиха, че най-големият подарък е този от лекарите и медицинските сестри, които в момента помагат на малките пациенти да оздравеят. Сред официалните гости бяха още д-р Живка Костадинова от РЗИ, зам.-президентът на „Зонта Клуб” – Бургас Петя Великова, Митка Георгиева от Сдружение „Усмивка”, ученици от Гимназията с преподаване на английски език с педагогически съветник Румяна Костова. Дамите от „Зонта клуб” осигуриха коледните торбички и направиха мило дарение – стойки за инфузия за Второ педиатрично отделение. Митка Георгиева дари играчки както на децата от тържеството, така и над 30 специално изработени кукли, които ще радват малчуганите в педиатричните отделения. Тази година дружината на Дядо Коледа бе най-голяма. Снежанка и едно от джуджетата бяха изиграни от стажанти, провеждащи държавен стаж в Отделението по неврология, а втората помощничка на Дядо Коледа бе медицинска сестра от Хирургично отделение. В Добрия старец по традиция се превъплъти обичаният актьор Стоян Памуков. Тържеството завърши с раздаване на десетки подаръци, а над 30-те деца пяха, танцуваха и се забавляваха от сърце заедно с талантливите солистки Александра Иванова, Василена Илчева и Жаклин Костадинова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 259
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 275
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 269
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 246
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение