Благотворителен базар ще набира средства за Фестивала на солта

В границите на Бургас има едно необикновено езеро – Атанасовското, което не само че привлича хиляди посетители, които идват, за да се топят във водите му (през летния сезон), да карат велосипеди покрай бреговете му или да наблюдават птиците му (през цялата година), но това езеро празнува имен ден и рожден ден, има даже и Фестивал! Ако вече мечтаете за лятото и с нетърпение очаквате ФЕСТИВАЛА НА СОЛТА през август, или пък просто харесвате Атанасовско езеро и нещата, които се случват там – сега е моментът да ни подкрепите! Заповядайте на 21 януари (неделя) от 10:00 до 13:00 часа на благотворителния базар в Културен център „Морско казино“ по време на полумаратона „Атанасовско езеро“. Атанасовско езеро е една приказка за солта и птиците, която трябва да продължи да се разказва …. За да може да докоснем водите му, за да усетим солта и калта по кожата си, за да видим птиците му, а чрез формите на изкуството да научим за най-важните процеси в езерото, за да усетим кръговрата, да видим симбиозата и да разберем природата… За Фестивала на солта! Докато състезателите мерят сили, всички приятели и гости ще могат да се включат в базара, където могат да се намерят: - Цветните тениски на фондация Биоразнообразие, посветени на човека и природата; - туристическо метално канче Зеления пояс; - бижута за природата; - магнити и торби на Атанасовско езеро; - веган сапун с луга от езерото и аромат на мента или лавандула; - календари Любовта в природата; - „Цветето на солта“ и много други … Нашите малки приятели от ОУ „Ал.Коджакафалията“ - Бургас също подкрепят каузата ни и през последните седмици активно се подготвяха за участие в базара - те са изработили книгоразделители и картички за езерото. С базара даваме началото на нашата кампания в подкрепа на шестото издание на Фестивала на солта. За да го има, за да се случи, защото заедно ще ни се получи! Очакваме ви на 21 януари да спортуваме и да се веселим заедно по случай Атанасовден за Атанасовско езеро! За повече информация: Радостина Ценова – проект „Солта на живота“, 0896/798908

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 101
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 96
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 102
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 400
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 372
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.