Проф. Галя Христозова е преизбрана за ректор на БСУ

На свое заседание от 28 февруари 2018 година върховният орган за управление на БСУ, Настоятелството, преизбра с пълно единодушие проф. д.п.н. Галя Христозова за Ректор на Бургаския свободен университет. През мандата на проф. Христозова университетът получи институционална акредитация за максималния срок от 6 години с отлична оценка. Създадоха се ефективни условия за научни изследвания, за широка академична дейност, динамизира се участието на преподавателски екипи от БСУ в национални и в международни проекти, финансирани по програми на Европейския съюз. Проф. дпн Галя Христозова представи пред Настоятелството Мандатна програма за дейността на академичното ръководство, насочена към устойчиво развитие на университета в периода 2018-2022 година. Основната цел на програмата за посочения период е да съхрани и разшири позициите на БСУ като желано и търсено висше училище за подготовка на бакалаври, магистри и докторанти, да активизира квалификационната дейност и да затвърди позициите на университета като образователен, научен, квалификационен, международен и културен център. Настоятелството на БСУ избра и нов състав на Академичния съвет. Съгласно процедурата, предвидена в Правилника на университета, следват избори за зам.-ректори, декани, учебно-научни съвети. Те ще се проведат на следващото заседание на Академичния съвет, насрочено за 9 март 2018 година.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 147
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 139
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 136
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 133
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 140
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.