РИОСВ награди участниците в конкурса за Деня на водата

Учениците от трети клас от ОУ „Княз Борис I“, Бургас отпразнуваха Световния ден на водата – 22 март в залата на туристически комплекс „Аква Калиде“. Те представиха своите ръчно изработени еко дневници и детски плакати на тема: "В света на водата". Учениците отправиха послания в стихове за опазването на най-ценния ресурс – водата. Всички получиха грамоти и награди от екоинспекцията. Децата от група „Пчелички“ в ДГ „Славейче“, Айтос също се включиха в инициативата с изобретен от тях екоаквариум във фейсбук страницата на РИОСВ – Бургас. Те ще бъдат наградени за активното им участие и изобретателност за Деня на водата. Наградени бяха и участниците в националния ученически конкурс „Водата-извор на живот” в Морското казино в Бургас. РИОСВ – Бургас е партньор на  Читалище „Изгрев Бургас“ и на Центъра за подкрепа на личностното развитие – Бургас в организирането и провеждането на регионални и национални ученически конкурси за рисунки и приложни изкуства по повод Световния ден на водата. Мотото на Световния ден на водата, тази година е „Отговорът е в природата“ и цели с природосъобразни решения да се предотвратят наводненията, засушаванията и замърсяването на водите чрез изграждане на „зелена инфраструктура“. Реални възможности за това са: свързване на реките със заливаемите площи, създаване и възстановяване на влажни зони, залесяване и възстановяване на гори, както и създаване на зелени пространства, които „поглъщат“ и съхраняват водата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

МОТ постигна споразумение за заплатата за издръжка

  • 19 Мар 2024
  • 24
Международната организация на труда (МОТ) постигна споразумение по въпроса за заплатата за издръжка.

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 102
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 83
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 86
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.