« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Започна ремонта на новото компютърно училище

Мащабен ремонт започва в сградите на образователния кампус, в който ще се помещава новото училище по компютърно програмиране и иновации. Реконструкцията започна от масивната четириетажна постройка на общежитието, което ще се преобрази напълно преди тази есен, за да подслони бъдещите IT специалисти и техните преподаватели. Строителните дейности включват поставяне на топлоизолация на стени, хидроизолация на покрива, подмяна на старата и амортизирана дограма и ново енергоефективно осветление. Ще бъдат ремонтирани още отоплителната и електрическата инсталации. Освен въвеждането на всички необходими мерки за енергийна ефективност, ще бъдат обновени и обзаведени всички вътрешни помещения. Те ще се превърнат в модерни самостоятелни стаи за ученици и апартаменти за гостуващи и постоянно пребиваващи преподаватели и компютърни специалисти от страната и чужбина. Основен ремонт ще претърпи още столовата за хранене на приземния етаж на сградата. На първия етаж на сградата ще бъдат обособени още фитнес и общи зони за отдих и почивка. Общежитието е една от общо четирите сгради, които с обширния двор тази есен ще се превърнат в най-модерния образователен кампус в целия Югоизточен регион на страната. Ремонт ще бъде извършен още на сградите на физкултурния салон, учебната фирма по програмиране и на помещенията в учебния корпус, които ще се превърнат в съвременни учебни зали, лаборатории, езикови кабинети и модерен компютърен център. Просторният двор и алеите на бъдещия кампус също ще бъдат обновени и ще предоставят повече зелени пространства и зони за спорт, релакс и лекции на открито. Създаването на Професионална гимназия по програмиране и иновации е по идея на кмета Димитър Николов, в отговор на необходимостта от ново професионално образование в последните години, ориентирано към потребностите на бизнеса. В IT гимназията ще се изучава интензивно чужд език в професионално направление "Компютърни науки", специалности "Програмно осигуряване" и "Приложен програмист". Във всяка от тях ще се изучават почти всички съвременни програмни езици Java, C, C++, JavaScript, .NET. Освен разработване на софтуер, хардуерен дизайн, киберсигурност и облачни технологии, учениците ще придобиват знания и умения в технологиите на бъдещето - роботика и изкуствен интелект. Училището по програмиране ще отвори врати още тази есен. В него могат да кандидатстват ученици от цялата страна, завършили седми клас през учебната 2017/2018 г. Първият прием за учебната 2018/2019 г. ще бъде обявен за общо 104 ученици, разпределени в 4 паралелки със срок на обучение 5 години като идеята е в следващите 2 учебни години броят им да се увеличава.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 257
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 270
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 266
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 242
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение