Организират концерти на пет локации в Бургас за Цветница, вижте къде

Студът малко по малко си отива и иде време за веселие и празнични събития на открито. Община Бургас, с подкрепата на местните читалища, е подготвила богата програма за малки и големи по случай Цветница, а метеоролозите прогнозират температури над 20 градуса през идващия уикенд. За посрещането на големия християнски празник ще има разположени открити сцени и организирани събития на няколко места в града: 1. На 1 април (неделя) на пл. "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе атрактивен фолклорен концерт, който ще започне от 11.00 часа. В него ще участват танцови състави от местните читалища, а в 12.00 часа на сцената ще се качат Жечка Сланинкова и оркестър "Странджа". За най-малките са подготвени много забавления. Фолклорно състезание "Цветна въртележка" ще предизвика малчуганите да отговарят на гатанки от народния фолклор, да скачат на въже, както и да познават предмети, които са били част от бита на прадедите ни - вретено, бъклица, окарина, паламарка и др. За всяка изпълнена задача децата ще получат специална книжка с печат. Преминалите през всички етапи ще заслужат подарък и възможност да участват в предстоящо Великденското състезание. Децата могат да се изявят и в творчески ателиета "Цветна градина", където собственоръчно да украсят дървени предмети и големи картички, както и да изплетат красиви цветни кошници и венци. 2. В ж.к. "Меден рудник", от 11.00 часа до ОУ "Петко Росен", ще се проведе фолклорен концерт "Пъстра Цветница", с участието на ДФГ "Чинките", ДФТС "Слънчо", ДФТС "Младост", ТС "Ритъм", Радостина Йовкова - певица в НФА "Филип Кутев" и оркестър. Посетителите ще имат възможност да се включат и в забавни арт работилници. Организатор на събитието е НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985". 3. Отново в "Меден рудник", но от 11.30 часа пред параклиса "Св. Димитър", ще се проведе концерт под надслов "Цветно ни е на Цветница", организиран от НЧ "Паисий Хилендарски 1928". 4. В комплекс "Братя Миладинови", пред храм "Св. Иван Рилски", от 11.00 часа НЧ "Асен Златаров 1940" ще представи празничен концерт "Цветница", с участието на ВГ "Ретро Бургас", ФГ "Канатица", ФТГ "Звездички", ФГТ "Зорница", ФГ "Шарени гайтани" ДХ "Трепетлика", ФТК "Миладина". 5. Като част от празничната неделя, от 12.00 часа в градинката до Часовника в центъра на града, не пропускайте да чуете изпълнения от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 71
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 71
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 115
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 106
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 84
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.