Остават 16 дни до „Флора Бургас“ 2018

Остават около две седмици до най-цветното и пролетно събитие в града - "Флора Бургас" 2018, което ще се проведе от 28 април до 7 май. В изработването на изложбените зони ще се включат десетки професионалисти и любители, а темата на изложението тази година - "С поглед в бъдещето" се оказа вдъхновение както за  ученици от Професионална гимназия за строителство, архитектура и геодезия - Бургас, така и за студенти от Лесотехническия университет в София. Освен със специално изработена арт инсталация за изложението, университетът ще се представи и с информационен щанд. Своето участие във "Флора Бургас" 2018 подготвят и от Асоциация на флористите в България. На техния цветен прочит на темата "С поглед в бъдещето" ще могат да се насладят всички посетители от 28 април до 7 май. Освен Лесотехническият университет в София и Асоциация на флористите в България, в цветното изложение ще участват още Асоциация на производителите на декоративни растения, няколко разсадника и големи производители на растения, майстор на мебели от корени, цветни борси и градински център в България, създаден от английски гражданин. "Флора Бургас" 2018 ще се разгърне не само с изложбени зони и кътове за продажба на цветя. Вече традиционна част от изложението са и различни демонстрации и презентации. В работната програма на събитието присъстват любимите демонстрации по бонсай и грънчарство. Част от демонстрационната зона, още в първите дни на изложението ще бъде Общинско предприятие "Чистота Еко". В часовете от 10.00 до 13.00 часа на 28-ми и 29-ти април, служители на предприятието ще направят няколко демонстрации по производство и употреба на компост. Част от презентациите по време на цветното изложение ще бъде и представянето на проекта "Дивите орхидеи на Странджа" на Сдружение за опазване Една Природа. Подробности за "Флора Бургас" 2018 - участници и програма, следете във фейсбук събитието на изложението: https://www.facebook.com/events/287515925067177/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 42
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 43
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 38
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 52
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 44
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.