За първи път "Дни на турското кино" в Бургас

От 14 до 29 април пет емблематични кино ленти на класическото и съвременното турско кино ще бъдат представени в рамките на фестивала "Дни на Турското кино в България" 2018, организиран от Културно Информационен Отдел при Посолство на Република Турция, под патронажа на Н. Пр. Д-р. Хасан Улусой - Посланик на Република Турция в България и с изключителното съдействие на Министерство на Културата и Туризма на Република Турция.  Тази година, освен жителите на столицата, безплатно на фестивалните филми ще могат да се насладят и любителите на турското киноизкуство в Пловдив, Кърджали и Бургас. В пролетните дни, посветени на турското кино, българските зрители ще се докоснат до многообразната тематика на турската кинематография, пресъздадена в запомнящи се образи, интригуващи съдби и колорит от емоции.  Предпремиерата в Бургас е на 28 април от 17:00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" с филма "Разореният Ага" /Züğürt Ağa/, а от 19:00 часа премиерната прожекция представя филма "Чинара" /Çinar Ağaci/, в който режисьорът и сценарист Хандан Ипекчи по неповторим начин е разкрил силата на семейните отношения като връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще.   Останалите три заглавия са "Братко мой" /Kardeşim Benim/, "Планината 2" /Dağ 2/ и "ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта" /SOMUNCU BABA Aşkin sirri/. Всички те сюжетно са изпълнени от непреходните човешки ценности - любов, семейство, вяра, прошка, достойнство, свобода, преплетени с философските прозрения и душевни вълнения на героите и вечните въпроси за смисъла на живота и смъртта. Мистика и красиви природни картини, допълват майсторската актьорска игра в лентите и увличат зрителите в неповторимо пътуване из необятния свят на седмото изкуство, пресъздаден от талантливите режисьори и сценаристи. "ДНИ НА ТУРСКОТО КИНО" 2018 ВХОДЪТ ЗА ВСИЧКИ ПРОЖЕКЦИИ Е БЕЗПЛАТЕН!!!   БУРГАС Драматичен театър "Адриана Будевска" 28 април (събота) 2018   17:00 часа                                        "Разореният Ага" /Züğürt Ağa/ 19:00 часа                                        "Чинара" /Çinar Ağaci/   29 април (неделя) 2018   14:00 часа                                        "Планината 2" /Dağ 2/ 16:30 часа                                        "ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта"/SOMUNCU BABA Aşkin sirri/ 18:30 часа                                        "Братко мой" /Kardeşim Benim/   ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: тел.: 02 980 25 30

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 0
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 102
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 102
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 82
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 83
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.