« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Готвим се за стотици важни гости за домакинството на Европейския морски ден

След градове като Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина и Бремен, тази година Бургас има честта да бъде домакин на Европейския морски ден. Форумът е официална част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Главното събитие в него е двудневната конференция, която ще се проведе на 31 май и 1 юни в сградата на Бургаски свободен университет. Тя ще бъде открита от кмета Димитър Николов в качеството му на домакин, г-н Кармену Вела - еврокомисар по околна среда и морска политика, г-жа Искра Михайлова - председател на комисията по регионална политика в Европейския парламент, г-н Ивайло Московски - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България, както и министри от останалите пет държави с излаз на Черно море, които ще подпишат обща декларация за неговото устойчиво развитие и опазване на природните му богатства. Конференцията ще събере в Бургас над 500 лидери от бранша, включително министри, еврокомисари, депутати, академици, учени и морски експерти. Тази година специално място в нейния дневен ред заема Черно море, наред с други теми, разглеждащи Интегрираната морска политика на ЕС за насърчаване на икономическия растеж, уменията, технологичните иновации, опазването на околната среда и устойчивото развитие.   В програмата на конференцията са включени: - 18 семинара с участието на заинтересованите страни; - Политическо откриване с министри от крайбрежните държави в Черно море; - Дебати на високо ниво "Black Sea Big Bang" - как да се стимулира устойчивият син растеж, да се генерират инвестиции и да се увеличи сътрудничеството за икономически бум на Черноморския регион; - Сесия по темата за улесняване на достъпа до средства на ЕС чрез проекти за "синьо развитие" и партньорски проекти, свързани с Черноморския басейн.   Всеки заинтересован да се включи в конференцията, трябва да попълни регистрационна форма до края на месец май: https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/burgas-2018   Цялата програма, теми и участници през двата дни на конференцията, можете да откриете тук: https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/programme-schedule   Община Бургас създаде специална електронна страница, посветена на Европейския морски ден, която се зарежда постоянно с полезна информация: https://burgasmaritimefestival.com/   В началото на тази седмица експерти от Европейската комисия бяха на работно посещение в Бургас, където заедно с организаторите на местно ниво финализираха генералния план за провеждането на събитието, посрещането и обгрижването на стотиците негови участници и гости. Европейският морски ден ще завърши на 1 юни, когато Бургас символично ще предаде щафетата на избрания домакин за следващата година - португалската столица Лисабон.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 214
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 271
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 287
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 282
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 258
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение