Народен хор "Трепетлика" спечели награда на фестивал в Москва

Народен хор "Трепетлика" към Центъра за подкрепа и личностно развитие - Бургас, получи голямата награда "Гран при" на XVI-я международен детско-юношески музикален фестивал "Звучи Москва" в направление "Народно хорово пеене (народни хорове и фолклорни ансамбли)". Талантливите момичета и момчета с диригент Пепа Запрянова пребориха конкуренцията на 48 други състава в тази категория.  Престижното музикално събитие се организира в столицата на Русия от 1990 година и е едно от най-популярните в страната и чужбина. Учредител на фестивала е Департаментът по образование към администрацията на Москва.  В рамките на международната проява се провеждат конкурси за хорове, ансамбли, оркестри, солови изпълнители и композитори.  Конкурсните дни протичат в едни от най-красивите московски сцени, като концертната зала на Руската музикална академия "Гнесини", зала "Чайковски" в Московската държавна консерватория и др. Народен хор "Трепетлика" - Бургас беше единственият в направлението си, който участва на гала концерта в зала "Чайковски" на 01.05.2018 г.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 58
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 68
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 76
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 127
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 105
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.