5 месеца предсрочно завършва разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас и обхода на Ахелой

На 22-километровия участък от АМ „Тракия“ в участъка между Пловдив и Стара Загора се работи денонощно, за да е готова отсечката колкото се може по-бързо, каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в Сутрешния блок на Нова телевизия. За повишаване безопасността на движение слагаме най-високия клас за задържане мантинели и най-модерната маркировка, заяви инж. Атанасов. Той съобщи още, че пет месеца предсрочно ще завърши разширението на път I-9 Слънчев бряг – Бургас в участъка Поморие – Равда, както и обходния път на Ахелой. Целта е движението и по двете отсечки да бъде пуснато преди началото на активния туристически сезон. Председателят на УС на АПИ съобщи, че до приключването на ремонтите дейности на АМ „Тракия“ в почивните дни - събота и неделя, в района на участъка ще има постоянно присъствие на „Пътна полиция“, тъй като в неделя е имало недобросъвестни шофьори, които са навлизали в аварийната лента и неспазвайки правилата за движение са затруднили пътуването на всички останали. Инж. Атанасов припомни, че по време на ремонтните дейности леките коли преминават двупосочно в едното платно - в момента в ремонтираното платно за Бургас, а камионите над 12 тона са пренасочени по обходен маршрут, за да може леките коли и автобусите да пътуват по-удобно по магистралата. Шофьорите, които искат да заобиколят участъка в ремонт, могат да използват и алтернативните маршрути на АМ „Тракия“, които са Подбалканския път I-6 и път I-8 Пловдив – Поповица, продължавайки по път II-66 Поповица – Чирпан. Председателят на УС на АПИ съобщи още, че през тази седмица съвместно с Община Бургас е започнал ремонт на участък от път I-6 между АМ „Тракия“ и входа на града. 8-километровата отсечка не е ремонтирана от около 35-40 години. Първите 3 км бяха обновени през месец май т. г., а от началото на тази седмица се работи и по останалите 5 км. На АМ „Хемус“ се ремонтират два участъка – около тунел „Витиня“ и в направлението Шумен - Варна. Отсечката между София и Ботевград не е обновяване над 35 години и в момента основно се ремонтира съоръжението преди тунел „Витиня“ и тръбата на тунела в посока София. Инж. Атанасов припомни, че през миналата година е ремонтирана тръбата за Варна и сега трафикът преминава през нея двупосочно. В тръбата за София през м. г. е подменено осветлението. Тази година ще се надградят всички системи за безопасност, свързани с вентилация, пожарогасене, опасни разливи и др. На виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на автомагистралата се работи по стълбовете на съоръжението, които се нуждаят от спешен авариен ремонт, каза инж. Атанасов. Той обясни, че по платното в момента не се извършват ремонтни дейности, тъй като строителите работят под съоръжението и е изключително опасно да се извършват каквито и да било дейности по горното строене на моста.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 81
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 92
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 95
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 135
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 113
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.