Бургас и Ярославъл се побратимиха

Бургас се побратими с руския град Ярославъл. Кметът Димитър Николов и кметът Владимир Слепцов подписаха споразумение за побратимяване на официална церемония в Община Бургас. Договорът е продължение на успешните двустранни отношения и съвместни проекти между двата града. Първите постъпления за задълбочаване на връзките между Бургас и Ярославъл са отпреди 5 години. Общинските съвети на двата града имат решения, с които утвърждават и легитимират побратимяването. "Бургас и Ярославъл имат много идентичен икономически профил. Свързват ни и близки приятелски отношения, които са отлична основа за успешно сътрудничество". Това заяви кметът Димитър Николов след подписването на договора за партньорство. "Сигурен съм, че с нашите общи усилия, в рамките на подписаното споразумение, ще утвърдим приятелските отношения между Бургас и Яраславъл, както и българо-руските взаимоотношения като цяло:, сподели кметът на Ярославъл Владимир Слепцов след подписването на споразумението. На церемонията присъстваха още зам.-кметът на Ярославъл Вячеслав Гаврилов, почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев и Сергей Терьохин - представител на Българо-руското дружество за приятелство "Шипка". Бургаският градоначалник представи най-големите проекти, реализирани до момента и тези, които предстои да се изпълнят в краткосрочна перспектива.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 76
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 73
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 75
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 88
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.