« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Протест в Ахелой: Нямат достъп до града заради новия път за Слънчев бряг

Десетки жители на Ахелой се събраха на протест заради новия път към курортния комплекс "Слънчев бряг", който беше официално открит в петък от премиера Бойко Борисов. Тогава той коментира, че пътят е обещан от 40 години. Само за две години в участъка са станали над 150 катастрофи, с четирима загинали и десетки ранени.. Жителите на курортното градче обаче твърдят, че с това трасе достъпът до къщите им е отрязан - шофьорите трябва да правят много опасна маневра, за да се включат в стар път, по който да стигнат до домовете си. Пътят реално заобикаля Ахелой, съобщиха Нова телевизия и bTV. Още по-сериозен е проблемът за хората, които разчитат на автобусите, за да се приберат или да отидат на работа - оказва се, че някои от автобусите вече изобщо не спират в Ахелой. "Работя в Несебър и се прибирам с автобус №11. Когато се качвам в автобуса, питам шофьора дали ще спре в Ахелой. От петък миналата седмица насам, това ни се отказва. Ние нямаме нищо против магистралата, но е добре да се влиза в селото и да ни оставят на спирките. Все пак си купуваме карти за транспорта предварително", обясни една от протестиращите жени. Според местните хора при изграждането на новото трасе има недомислици. От агенция "Пътна инфраструктура" обаче обещаха, че до месец ще има нов път до Ахелой. Работите по него щели да започнат още следващата седмица. "Има възможност за пътуващите от к.к. "Слънчев бряг" да влизат в Ахелой през кръговото кръстовище на първокласния път. По проект имаше възможност да бъде изградена един ляв завой в директното трасе на обходния път. Но понеже по този участък основното направление е в хоризонтална крива, кръстовището е със силна ограничена видимост, тази възможност отпадна", коментира инж. Христо Гюров, представител на Агенция "Пътна инфраструктура". dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 16
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 35
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 44
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 71
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 80
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.