Сдружение „Солени ветрове“ представят в Къркларели стратегия за културен туризъм

Сдружение „Солени ветрове“ и Университет Къркларели ще представят в Турция обща стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и тематични туристически маршрути по проект CB005.1.22.166 „Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти” На 20 юни в гр. Къркларели, Р.Турция ще бъде представена разработена съвместна стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и създадените тематични туристически маршрути в рамките на проект CB005.1.22.166 „Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти”, част от Дейност 4: Разработване на обща стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и тематични туристически маршрути в рамките на гореспоменатия проект. Представени бяха следните тематични туристически маршрута: І.Мегалитната култура в Странджа и Сакар; ІІ. Одриското царство; ІІІ. Астейското царство; IV. Странджа през Римската епоха; V. Странджа и Сакар през Късната Античност и Средновековието. Водещ партньор по проекта е „Солени ветрове“ Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, България, а проектен – Университет Къркларели, Турция. Стойността му е 100 560.38 евро, а срокът за изпълнение 15 месеца (21.03.2017 г.- 20.06.2018 г.). Ръководител на проекта е Светлана Стоянова – Председател на УС на Сдружение „Солени Ветрове“. На събитието са поканени представители на медии и граждани от гр.Къркларели, ректора, преподаватели и студенти от Университет Къркларели, представители на Сдружение „Солени Ветрове“ и гости от България, представители на организации, работещи в сферата на туризма от България и Турция. С реализирането на този проект се цели да се постигне по-добро използване на природното, културното и историческото наследство в трансграничния район, подобряване условията за отдих и туризъм, повишаване атрактивността на трансграничния регион България-Турция. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020. Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Турция 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB005. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на Сдружение „Солени Ветрове“ и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ферди се връща под рамката на вратата с предпазна маска на лицето

  • 22 Мар 2019
  • 48
Вратарят Ферди Мюмюнов, който претърпя операция, след счупване на носа, ще бъде на линия за гостуването на „Нефтохимик” в Димитровград.

„Акулите” се завърнаха с куп отличия от турнира „Пирин”

  • 22 Мар 2019
  • 75
Носители на четири златни, шест сребърни и седем бронзови медала станаха състезателите на СК „Акулите”.

Митко Джунгуров: Само добрата измислица решава истински посланието на написаното

  • 22 Мар 2019
  • 221
Разкази за обикновени хора, но карат читателя да се замисли

Безпощаден „Нефтохимик” срази „Левски”

  • 21 Мар 2019
  • 93
С чиста победа в плейофната фаза от Националната Суперлига започнаха волейболистите на „Нефтохимик”.

Бургаско училище получи Печата на цар Симеон Велики

  • 20 Мар 2019
  • 128
Заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи на директора на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ почетен знак „Златен век - Печат на цар Симеон Велики“