« юли 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

НАП Бургас към туристическия бранш: Спазвайте закона

Никой няма полза от затваряне на търговски обекти по време на активния летен туристически сезон. За да не се случва това обаче, данъчното и осигурителното законодателство трябва да се спазва и касовите бележки да се издават не само при изрично настояване от страна на клиенти. Ефективното изсветляване на туристическия сектор може да стане чрез общите усилия и на държавата, и на заетите в него, които спазват законите. Около тази теза се обединиха хотелиери, туроператори и представители на браншови организации в сферата на туризма на среща в Бургас, организирана от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите. Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева, заместник-директорът Кирил Пологов, директорите на оперативните дирекции „Обслужване“, „Контрол“ и „Събиране“ Сияна Димитрова, Пенка Жекова, Светослав Синков и началникът на отдел „Оперативни дейности“ Бургас в Главна дирекция „Фискален контрол“ Даниел Вълканов представиха основните моменти от тазгодишната лятна кампания на НАП по засилен контрол по спазване на данъчното и осигурително законодателство по българското Черноморие. Сред основните акценти и цели на данъчните ще бъдат бизнесът в сферата на туризма да се дисциплинира и да повиши степента на доброволно спазване на данъчните и осигурителни закони. В случаите на умишлено укриване на обороти с цел избягване на данъчно облагане, законите ще се прилагат в цялата им строгост. При неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец. Ще се правят изненадващи проверки на място на хотелите, които да установяват реалната заетост, данъчните активно следят информацията от сайтовете за резервации. Във фокуса на контролните действия ще бъдат и семейните хотели, и местата за настаняване от по-малък мащаб по Южното Черноморие. Ще се обменя активно информация с черноморските общини за заетостта на легловата база. Под данъчен мониторинг вече са поставени обекти с традиционно високи обороти през активния летен туристически сезон. Вече са в ход проверки на обекти в най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг, както и в морските общини на юг от Бургас. Засилен ще бъде данъчният контрол и при провеждането на концерти, фестивали и изложения. Ще се събират и данни за луксозни автомобили, имоти и яхти, фирмена собственост, с оглед използването им за лични нужди и начисляването на данък уикенд. Представителите на НАП Бургас отговориха на много въпроси, свързани с контролната дейност на приходното ведомство, направиха актуални разяснения по конкретни казуси и промени в данъчните закони и апелираха към представителите на сектора да бъдат активни и да изпращат сигнали при съмнения за укриване на приходи.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Вторично огнище на чума в Болярово установиха от БАХБ

  • 19 Юли 2018
  • 31
Със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е обявено възникването на вторично огнище на чума по дребните преживни животни в животновъден обект в град Болярово, област Ямбол.

Градският туристически автобус ще пътува отново на 20, 21 и 22 юли

  • 19 Юли 2018
  • 22
Градският туристически автобус ще пътува отново на 20, 21 и 22 юли - петък, събота и неделя.

КЗК забрани на холандска фирма да купи Нова телевизия и "Нетинфо"

  • 19 Юли 2018
  • 38
Комисията за защита на конкуренцията забрани придобиването на контрол от страна на ППФ ТМТ Бидко 2 Б.В., Нидерландия върху дейността на "Нова Броудкастинг Груп" АД, и индиректно върху нейните дъщерни дружества "Нет Инфо" АД и "Агенция Ева" ООД, съобщиха от комисията.

ЕК дава Унгария на Съда на ЕС заради мигрантите

  • 19 Юли 2018
  • 36
Европейската комисия съобщи, че предава Унгария на Съда на ЕС заради националното законодателство в областта на миграцията и убежището.

КЗК забрани на „Инерком“ да купи „ЧЕЗ България“

  • 19 Юли 2018
  • 37
Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (КЗК) зaбpaни пpидoбивaнeтo нa ĸoнтpoл oт cтpaнa нa "Инepĸoм Бългapия" въpxy aĸтивитe нa чeшĸoтo дpyжecтвo ЧEЗ в Бългapия, cъoбщиxa от антимонополната комисия.