22 джипа за сафари останаха без номера след съвместна проверка на НАП, ДАИ и МВР

Екипи на звеното „Фискален контрол“ Бургас на Националната агенция за приходите, на жандармерията и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ извършиха поредица от внезапни проверки на фирми, организиращи за чуждестранни туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа. Събрана бе информация за цялостното провеждане на мероприятията, начина на отчитане на приходите, изискани бяха и необходимите разрешителни документи за извършване на автомобилни превози. От фискална страна проверката установи, че няма нарушения на данъчните закони и приходите се отчитат с фискални устройства. Всички шофьори представиха касови бележки за съответните дестинации. Екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ обаче установиха сериозни пропуски по Закона за автомобилните превози и главно липса на необходимите лицензи за извършване на подобен вид дейност. 22 джипа за сафари бяха спрени веднага от движение, а регистрационните им номера свалени. Организирането на нерегламентирани превози на чуждестранни туристи, представяни като екскурзии, въпреки че фискалната дисциплина се спазва, е свързано с много други сериозни рискове, включително и за човешкия живот, затова този сегмент трябва да излезе изцяло на светло и към нарушителите законът се прилага с цялата му строгост, коментираха проверяващите. Лятната кампания на НАП по спазване на данъчното и осигурително законодателство продължава и през м. август с активни контролни действия по българското Черноморие. Само в бургаски регион от началото на м. юли досега са извършени 2377 проверки, при които са установени 624 нарушения. В основната си част те са за неиздаване на касови бележки и за разлика в касовата наличност. Данъчните наблюдават и всички търговски обекти, които през активния летен туристически сезон извършват смяна на собствениците. Контролните действия оказват сериозен дисциплиниращ ефект и играят съществена роля в изсветляването на туристическия сектор и отчитането на реалните обороти, коментираха от НАП Бургас. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 82
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 79
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 78
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 90
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.