Патриоти под пагон с голям жест на тракийския събор

Има една "тайнствена" организация от 15 години, за която се говори и пише, какво ли не. Под сурдинка им викат "рамбовци" в уважителен тон разбира се. Това е Съюзът на българските командоси. Всъщност в СБК няма нищо тайнствено. Това е сдружение на хора от двата пола, работили и работещи във Въоръжените сили и МВР и имат голямото желание и възможности да бъдат полезни на България и в мирно време със специалните си умения и знания. За съжаление държавата като че ли не ги ползва достатъчно и по предназначение. Постоянно стават тежки катастрофи, зачестиха природните бедствия, а членовете на СБК биха могли да оказват не само съдействие, а и неоценима помощ например на Пътна полиция, на Гражданска защита, на Бърза помощ, изобщо "рамбовците" стават и за спасители. А може би са преди всичко такива... На традиционния събор на историческата местност Петрова нива край Малко Търново, патриотите под пагон събраха погледите на присъстващите със силни слова, поведение на професионалисти и поднасяне на венци и цветя на Мемориала на безсмъртните герои от Преображенското въстание. Изнесоха кратък урок по родолюбие и както се казва, който чул- чул и видял. Силният човек в Съюза е легендарния генерал Петър Василев. На хартия се води зам.- председател на командосите, а натрупания опит в богатата му автобиография придава още по- голям авторитет на структурата от силоваци. Той има огромна заслуга за създаването на комплексна система за подготовка на командоси като цяло в системата на Министерство на вътрешните работи. И още- експерт е по антитероризъм и командос подготовка, незаобиколим фактор в международни академии на науките по комплексна безопасност, антитерористична дейност и прочие. Като шеф на ЛУКома в близкот минало се прочу с няколко смели операции в обществена полза. Неотдавна лично той застана зад каузата за обучение на медици за самозащита при агресия от пациенти. Съюзът на командосите в бургаското звено конкретно, реши да предложи безплатно обучение за лекарите от Спешна помощ, което ще им даде самочувствие да излизат от конфликтни ситуации. Става въпрос за няколко техники прости, които могат да те извадят от всякаква ситуация. При добро желание, особено медицинският персонал, който е учил анатомия, биомеханика, ще им бъде по- лесно. За месец, месец и половина могат да се усвоят тези техники, каза тогава Василев. От Съюза на командосите бяха предвидили специална зала, където да се провежда обучението на медиците. Тя е оборудвана с всичко необходимо, дори с манекени, на които лекарите ще тренират показаните им техники за самоотбрана. Речено- строрено и както е обичал да казва Апостолът на свободата- дела трябват, а не думи. А в случая са налице. https://uniconbg.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 163
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 151
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 160
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 271
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 243
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.