С касова бележка за 3 лв. бургазлия спечели 2 000 от Лотарията на НАП

61-годишният Бургазлия Николай Панайотов спечели поредната месечна награда от Лотарията на Националната агенция за приходите с касови бележки. Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева връчи на късметлията чек за 2000 лева. Докато е бил на почивка във Велинград, бургазлията е решил да регистрира в сайта на играта фискален бон за три лева. Това не е първата касова бележка, която регистрирам, аз съм почитател на тази Лотария, тъй като тя спомага за изсветляването на българската икономика, коментира при получаването на чека г-н Панайотов. Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева пожела на печелившия да продължи да изисква от търговците винаги касови бележки и да не престава да търси късмета си чрез Лотарията на Националната агенция за приходите, защото по този начин той става част от разрастващото се активно гражданско общество, чувствително и реагиращо при неспазване на законите. Фискални бонове за близо 19 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за 50 000 лв. – голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от морския град касови бележки надхвърля един милион и триста хиляди. В национален мащаб в надпреварата участват над 20 милиона касови бележки на обща стойност близо 302 млн.лв. Лотарията с касови бележки вече се ползва с голяма популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има хиляди последователи и харесвания от регистрирани потребители. В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 86
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 82
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 84
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.

Бургас отбелязва Тодоровден с атрактивни конни надскачания

  • 19 Мар 2024
  • 101
За поредна година празникът Тодоровден ще събере елитни коне и състезатели от Клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас, които ще се включат в традиционните кушии.

МТСП стартира програма за подкрепа на социални услуги на Българската православна църква

  • 19 Мар 2024
  • 81
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще подкрепи усилията на Българската православна църква (БПЦ) да предоставя качествени и ефективни социални услуги чрез Целева програма „Информираност, подкрепа и съпричастност“. Тя е с бюджет от 160 000 лв. и ще се финансира от Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ).