« май 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Оперната прима Райна Кабаиванска: Винаги се чувствам трогателно, когато се връщам в Бургас

"Винаги се чувствам трогателно и много горда, когато се завръщам в Бургас. След последната ни среща преди девет години градът ми се вижда много променен и развит, превърнал се е в един красив и модерен европейски крайбрежен град. А, най-ярките ми спомени от дете са от Морското училище в града и моряците.", това сподели звездата на световната оперна сцена и почетен гражданин на Бургас Райна Кабаиванска на среща с кмета Димитър Николов и журналисти в залата на Общината. Завръщането на голямата българска оперна актриса в родния град е по покана на кмета Николов, а поводът е Галаконцерт на лауреатите на XVIII-я Международен майсторски клас в Нов български университет и стипендиантите на фонд "Райна Кабаиванска" за 2018 година, който ще се състои тази вечер от 19.00 часа в залата на Държавна опера-Бургас. Райна Кабаиванска бе посрещната в сградата на Общината от десетки нейни служители, които я аплодираха. "Радвам се, че именно на Международния ден на музиката - 1-ви октомври, посрещаме голямата оперна прима Райна Кабаиванска. Спомням си предната ни среща. Времето за Вас сякаш е спряло. Няма друг наш съгражданин, с който града ни така да се е гордее в областта на световното изкуство и да дава такова самочувствие на Бургас. Ето защо срещите ни с г-жа Кабаиванска винаги са така емоционални, позитивни и вълнуващи.", сподели кметът Димитър Николов и връчи голямото отличие на Общината Ключа от Кулата на града на световно известната оперна актриса и албум със снимки от последното й завръщане в Бургас през 2009 г. Райна Кабаиванска получи от кмета още един личен и вълнуващ подарък - копие от Архива на Общината на акта за раждане на голямата певица и актриса. "Моята борба е да задържим наследството, което имаме в областта на музиката и  изкуството. Имаме ученици от 21 държави, но това което ме радва е, че от майсторския клас вече са излезли големи имена, които казват, че са стипендианти на Фонд "Райна Кабаиванска". Тази година имаме три българки в майсторския клас, които ще чуете довечера, а програмата включва произведения от Доницети, Верди, Камий Сен-Санс, Пучини, Чайковски и Бизе", добави Райна Кабаиванска. "Благодарим на г-н Николов за поканата да се върнем в Бургас след почти десет години, за да представим лауреатите от международния майсторски клас. Голяма част от тях представят България на големите световни сцени. Надявам се Бургас да стане една от задължителните дестинации на лауреатите в бъдеще", допълни Георги Текев - изпълнителен директор на Нов български университет. В края на срещата Райна Кабаиванска завъртя три пъти за късмет корабния рул във фоайето на Община Бургас и покани бургазлии и гости на града на Галаконцерта на лауреатите на Международния майсторски клас. Събитието ще се проведе тази вечер от 19.00 часа в залата на Държавна опера-Бургас, а в програмата ще прозвучат арии и ансамбли от прочути опери под диригентството на маестро Найден Тодоров.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Стотици милиони ще струва на руската ВТБ ”българската измама” с Виваком

  • 20 Май 2019
  • 50
Компаниите Empreno (BVI) и LICT (Люксембург), собственост на руския бизнесмен Дмитрий Косарев от 2016 година оспорват във Висшия съд в Лондон продажбата на българския оператор Виваком.

Започва ремонт на ул. „Хан Крум“, ще има промени в движението

  • 20 Май 2019
  • 25
Временна организация на движението ще бъде въведена на ул. "Хан Крум". Причината за това е извършването на ремонт на пътната настилка. Той ще протече на три етапа в участъка от ул. "Цар Петър" до ул. "Уилям Гладстон".

Изложбата „И нему да бъде слава и чест, и почит..." показва съвременната българска иконопис в Казиното

  • 20 Май 2019
  • 26
Изложбата " И нему да бъде слава и чест, и почит..." се състои от 6 оригинални икони на съвременни български иконописци и 15 постера, възпроизвеждащи образите на Кирил и Методий, техните ученици и княз Борис, пречупени през авторския поглед на художници от края на XIX и първата половина на XX в.

Виртуозите от „Ангел Заберски Биг Бенд“ ще превърнат 13 юли в незабравима бургаска вечер

  • 20 Май 2019
  • 27
Виртуозите от "Ангел Заберски Биг Бенд" ще превърнат 13 юли в незабравима морска вечер. Това е датата на тяхното участие във фестивала "Джаз в Бургас".

До обяд слънце, следобед дъжд

  • 20 Май 2019
  • 35
Ще обхванат последователно Западна България, а след това и централните райони на Дунавската равнина. Има условия за бурна гръмотевична активност и градушки. Температурите през деня – от 23 до 28 градуса.