« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Съдии подкрепиха Чавдар Димитров за председател на Административния съд

На Общо събрание на съдиите, проведено днес, беше изслушана Концепция за стратегическо управление на Административен съд – Бургас, разработена от съдия Чавдар Димитров, кандидат за длъжността административен ръководител на институцията. Събранието се проведе във връзка с обявената от Висш съдебен съвет процедура за избор на председател на Административен съд – Бургас. Съдия Чавдар Димитров акцентира върху основни моменти от концепцията си и открои независимостта на магистратите, силното съдийско самоуправление, баланса между качество и бързина на правораздавателната дейност, антикорупционните мерки, електронното правосъдие и повишаване доверието на обществото в АдмС – Бургас като основни цели на работата си, ако бъде избран за административен ръководител. Магистратът отговори на въпроси на съдиите относно кадровата и материална обезпеченост на съда, оптимизацията на работа и взаимодействието с колектива. Съдия Димитров подчерта, че от създаването на Административния съд на гр. Бургас до този момент е направено много във всяко отношение и се надява на приемственост и надграждане на въведените добри практики. След проведен явен вот административните съдии единодушно изразиха подкрепа за неговата кандидатура. Съдия Чавдар Димитров има 16 години трудов и юридически стаж. Бил е съдия в Районен съд – Бургас, а от 2012 г. е част от съдийския състав на Административен съд – Бургас. През периода 2013 г.-2014 г.- след спечелен конкурс е командирован национален експерт в Европейската комисия в Брюксел. През 2015 г. отново след спечелен конкурс е изпълнявал функциите на национален експерт – юрист в Английско - българската секция на Европейския съд за правата на човека при Съвета на Европа. Протоколът от проведеното Общо събрание на съдиите ще бъде изпратен на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет. Събеседването за избор на председател на Административен съд – Бургас е насрочено за 30 октомври 2018 г. Концепцията на съдия Чавдар Димитров е публикувана в интернет страницата на ВСС на адрес: http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/19/chd-koncep.obezl.pdf

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

1,7 милиона касови бележки участват за голямата награда на НАП

  • 19 Ное 2018
  • 59
Фискални бонове за над 24 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв. във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите.

Пред Путин и Ердоган "Турски поток" излиза на брега днес недалеч от Резово

  • 19 Ное 2018
  • 59
Президентът на Руската федерация Владимир Путин пристига днес в Истанбул по покана на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган. Двамата лидери ще участват в церемонията по полагане на турска територия на съоръженията от направлението по суша на газопровода "Турски поток".

Затопля се, но идат още дъжд и променливо време

  • 19 Ное 2018
  • 62
Температурите тази сутрин в страната са от 13 градуса в Бургас до минус 5-6 десети в Разград и Ловеч. В София и Видин в 8 часа температурите бяха нула градуса.

Русия се кани да отвори отново военни бази в Куба

  • 19 Ное 2018
  • 61
Русия рестартира съветската ера, като пуска сигнали за откриване на разузнавателна база в Куба, а експертите смятат, че така ще се увеличат възможностите й да наблюдава САЩ, пише "Дейли стар".

Наградиха шампиони в бойните спортове и плуването

  • 16 Ное 2018
  • 158
Община Бургас отличи бургаски спортисти, спечелили купи и медали от международни и световни състезания.