« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Съдии подкрепиха Чавдар Димитров за председател на Административния съд

На Общо събрание на съдиите, проведено днес, беше изслушана Концепция за стратегическо управление на Административен съд – Бургас, разработена от съдия Чавдар Димитров, кандидат за длъжността административен ръководител на институцията. Събранието се проведе във връзка с обявената от Висш съдебен съвет процедура за избор на председател на Административен съд – Бургас. Съдия Чавдар Димитров акцентира върху основни моменти от концепцията си и открои независимостта на магистратите, силното съдийско самоуправление, баланса между качество и бързина на правораздавателната дейност, антикорупционните мерки, електронното правосъдие и повишаване доверието на обществото в АдмС – Бургас като основни цели на работата си, ако бъде избран за административен ръководител. Магистратът отговори на въпроси на съдиите относно кадровата и материална обезпеченост на съда, оптимизацията на работа и взаимодействието с колектива. Съдия Димитров подчерта, че от създаването на Административния съд на гр. Бургас до този момент е направено много във всяко отношение и се надява на приемственост и надграждане на въведените добри практики. След проведен явен вот административните съдии единодушно изразиха подкрепа за неговата кандидатура. Съдия Чавдар Димитров има 16 години трудов и юридически стаж. Бил е съдия в Районен съд – Бургас, а от 2012 г. е част от съдийския състав на Административен съд – Бургас. През периода 2013 г.-2014 г.- след спечелен конкурс е командирован национален експерт в Европейската комисия в Брюксел. През 2015 г. отново след спечелен конкурс е изпълнявал функциите на национален експерт – юрист в Английско - българската секция на Европейския съд за правата на човека при Съвета на Европа. Протоколът от проведеното Общо събрание на съдиите ще бъде изпратен на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет. Събеседването за избор на председател на Административен съд – Бургас е насрочено за 30 октомври 2018 г. Концепцията на съдия Чавдар Димитров е публикувана в интернет страницата на ВСС на адрес: http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/19/chd-koncep.obezl.pdf

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

43-ма чужденци в ареста за финансиране на тероризма по метода хавала

  • 18 Ян 2019
  • 94
43-ма чужденци са задържани при мащабната операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура за престъпления по Глава Първа от Наказателния кодекс, а именно престъпления против Републиката.

Захариева: Има покана към Владимир Путин за посещение

  • 18 Ян 2019
  • 72
„Има покана към Владимир Путин да дойде в България. Тя е отправена и от българския президент, и от българския премиер, но все още няма уточнена дата”. Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Грипна ваканция до вторник включително

  • 18 Ян 2019
  • 68
Грипната епидемия в област Бургас остава. Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари включително. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Катя Пенева: В извайването на дървото споделям моята женска уязвимост

  • 18 Ян 2019
  • 105
За хобито като отдушник и мехлем за душата разговарям днес с Катя Пенева

Златев уличи Домусчиев в конфликт на интереси

  • 18 Ян 2019
  • 75
Шефът на „Лукойл-България” Валентин Златев призова шефа на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев да декларира конфликт на интереси във връзка със закона за горивата.