« ноември 2018 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Дипломат и художничка от Монмартър в изложба на съвременни турски художници

Генералният консул на Република Турция в Бургас г-н Нурай Иньонтепе ще изложи свои картини заедно с още шестима художници от родния си град Ескишехир на обща изложба по случай 95-годишнината от създаването на турската република. Събитието под мотото „Можем ли да Ви изненадаме“ ще се състои на 30 и 31 октомври в Експозиционен център „Флора“ – Бургас. Общо четири дами и двама господа, съграждани на Генералния консул г-н Иньонтепе, ще изложат около четиридесет свои оригинални творби в различни стилове и техники. Нурай Иньонтепе е Генерален консул на Република Турция в Бургас от месец март 2018 година. Бил е на дипломатически мисии в различни страни в Европа. Преди мисията си в България е бил дипломат в Брегенц и Берлин, Германия. Извън консулските си задължения г-н Иньонтепе е творец и създава свои творби в различни стилове. В кабинета му могат да бъдат видяни няколко картини и пластики, създадени от него самия. „Като дипломат, служил в различни страни, бях впечатлен както от местните красоти, така и от традиционните турски прояви на изкуство. Моите творби ще отведат посетителите в Африка, Италия, Германия, Турция, и определено ще ги върнат отново в Бургас чрез първата ми работа, осъществена преди няколко месеца по улиците на града“, разказа г-н Иньонтепе. Свои платна ще изложи и Тюлин Онар, която е усвоила художественото изкуство в парижкия артистичен квартал Монмартър. До момента тя е създала над сто маслени платна, които е излагала в тридесет и пет смесени и една самостоятелна изложба. Нейната колежка Гюлюмсер Улучай ще покаже няколко от своите сто творби, които вече са виждани в различни смесени изложби в Турция. Г-жа Улучай дълги години е била доброволец, преподавайки рисуване в Ескишехир. Днес тя продължава да предава знанията си под формата на частни уроци в ателието си. Друга участничка, Севим Сейхан, е показвала своите петдесет маслени платна в трийсет смесени изложби в Турция. Най-младата участничка, Дилек Сакаллъ на 38 години, рисува с черен молив едва от 2009 г., но вече има участие в четири смесени изложби. Освен дамите, от Ескишехир за изложбата пристигат Али Челик, който има над 115 творби с маслени и водни бои от 2000 г. до сега и е участвал в множество смесени изложби, и Юмер Метин Каплан, който рисува от дете, преподава рисуване с черен молив и маслени бои и е показал своите над двеста маслени платна в пет самостоятелни и шест смесени изложби. Всеки един от художниците е започнал своята артистична кариера като хоби, а в последствие е постигнал значими успехи. Изложбата, на която домакин е Генералното консулство на Република Турция в Бургас, може да бъде видяна в Експозиционен център „Флора“ на 30 и 31 октомври 2018 г.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

1,7 милиона касови бележки участват за голямата награда на НАП

  • 19 Ное 2018
  • 59
Фискални бонове за над 24 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за голямата награда от 50 000 лв. във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите.

Пред Путин и Ердоган "Турски поток" излиза на брега днес недалеч от Резово

  • 19 Ное 2018
  • 59
Президентът на Руската федерация Владимир Путин пристига днес в Истанбул по покана на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган. Двамата лидери ще участват в церемонията по полагане на турска територия на съоръженията от направлението по суша на газопровода "Турски поток".

Затопля се, но идат още дъжд и променливо време

  • 19 Ное 2018
  • 62
Температурите тази сутрин в страната са от 13 градуса в Бургас до минус 5-6 десети в Разград и Ловеч. В София и Видин в 8 часа температурите бяха нула градуса.

Русия се кани да отвори отново военни бази в Куба

  • 19 Ное 2018
  • 61
Русия рестартира съветската ера, като пуска сигнали за откриване на разузнавателна база в Куба, а експертите смятат, че така ще се увеличат възможностите й да наблюдава САЩ, пише "Дейли стар".

Наградиха шампиони в бойните спортове и плуването

  • 16 Ное 2018
  • 158
Община Бургас отличи бургаски спортисти, спечелили купи и медали от международни и световни състезания.