« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Дипломат и художничка от Монмартър в изложба на съвременни турски художници

Генералният консул на Република Турция в Бургас г-н Нурай Иньонтепе ще изложи свои картини заедно с още шестима художници от родния си град Ескишехир на обща изложба по случай 95-годишнината от създаването на турската република. Събитието под мотото „Можем ли да Ви изненадаме“ ще се състои на 30 и 31 октомври в Експозиционен център „Флора“ – Бургас. Общо четири дами и двама господа, съграждани на Генералния консул г-н Иньонтепе, ще изложат около четиридесет свои оригинални творби в различни стилове и техники. Нурай Иньонтепе е Генерален консул на Република Турция в Бургас от месец март 2018 година. Бил е на дипломатически мисии в различни страни в Европа. Преди мисията си в България е бил дипломат в Брегенц и Берлин, Германия. Извън консулските си задължения г-н Иньонтепе е творец и създава свои творби в различни стилове. В кабинета му могат да бъдат видяни няколко картини и пластики, създадени от него самия. „Като дипломат, служил в различни страни, бях впечатлен както от местните красоти, така и от традиционните турски прояви на изкуство. Моите творби ще отведат посетителите в Африка, Италия, Германия, Турция, и определено ще ги върнат отново в Бургас чрез първата ми работа, осъществена преди няколко месеца по улиците на града“, разказа г-н Иньонтепе. Свои платна ще изложи и Тюлин Онар, която е усвоила художественото изкуство в парижкия артистичен квартал Монмартър. До момента тя е създала над сто маслени платна, които е излагала в тридесет и пет смесени и една самостоятелна изложба. Нейната колежка Гюлюмсер Улучай ще покаже няколко от своите сто творби, които вече са виждани в различни смесени изложби в Турция. Г-жа Улучай дълги години е била доброволец, преподавайки рисуване в Ескишехир. Днес тя продължава да предава знанията си под формата на частни уроци в ателието си. Друга участничка, Севим Сейхан, е показвала своите петдесет маслени платна в трийсет смесени изложби в Турция. Най-младата участничка, Дилек Сакаллъ на 38 години, рисува с черен молив едва от 2009 г., но вече има участие в четири смесени изложби. Освен дамите, от Ескишехир за изложбата пристигат Али Челик, който има над 115 творби с маслени и водни бои от 2000 г. до сега и е участвал в множество смесени изложби, и Юмер Метин Каплан, който рисува от дете, преподава рисуване с черен молив и маслени бои и е показал своите над двеста маслени платна в пет самостоятелни и шест смесени изложби. Всеки един от художниците е започнал своята артистична кариера като хоби, а в последствие е постигнал значими успехи. Изложбата, на която домакин е Генералното консулство на Република Турция в Бургас, може да бъде видяна в Експозиционен център „Флора“ на 30 и 31 октомври 2018 г.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

43-ма чужденци в ареста за финансиране на тероризма по метода хавала

  • 18 Ян 2019
  • 94
43-ма чужденци са задържани при мащабната операция на ДАНС, ГДБОП и Специализираната прокуратура за престъпления по Глава Първа от Наказателния кодекс, а именно престъпления против Републиката.

Захариева: Има покана към Владимир Путин за посещение

  • 18 Ян 2019
  • 72
„Има покана към Владимир Путин да дойде в България. Тя е отправена и от българския президент, и от българския премиер, но все още няма уточнена дата”. Това обяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Грипна ваканция до вторник включително

  • 18 Ян 2019
  • 68
Грипната епидемия в област Бургас остава. Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари включително. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

Катя Пенева: В извайването на дървото споделям моята женска уязвимост

  • 18 Ян 2019
  • 105
За хобито като отдушник и мехлем за душата разговарям днес с Катя Пенева

Златев уличи Домусчиев в конфликт на интереси

  • 18 Ян 2019
  • 75
Шефът на „Лукойл-България” Валентин Златев призова шефа на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев да декларира конфликт на интереси във връзка със закона за горивата.