Изложбата “Право и справедливост“ гостува в Съдебната палата

Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и директорът на филиала на Националната художествена академия в Бургас проф. Георги Янков откриха изложбата „Право и справедливост“ във фоайето на Съдебната палата на града. Четирима от най-изявените български плакатисти - проф. д-р Иван Газдов, проф. Георги Янков, проф. д-р Николай Младенов и Милена Абанос са предоставили свои творби по темата „Право и справедливост“. Апелативен съд – Бургас продължава традицията да отваря вратите си за култура и изкуство в празничния месец декември. Тази година инициативата се реализира съвместно с НХА – филиал Бургас и за откриването е избрана датата на Международния ден за защита правата на човекa – 10 декември. „С това събитие приветстваме с добре дошли в нашия град на ръководство, преподаватели и студенти от Националната художествена академия Филиал – Бургас“, заяви при откриването съдия Деница Вълкова. От своя страна директорът на НХА – Бургас проф. Янков припомни историята на изложбата и европейските градове в които е показвана. Плакатите са изложени за първи път в Социалния съд на град Потсдам, столица на провинция Бранденбург, Германия. Експозицията е гостувала в съдебните сгради на Тунис и Дюселдорф, в Берлин, Мюнхен и в грузинската столица Тбилиси. На откриването присъстваха председателят на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова, съдии от Апелативен и Окръжен съд, Директорът на ОД на МВР Калоян Калоянов, директорът на Затвора Бранимир Мангъров, председателят на Адвокатски съвет при БАК адв.Христофор Кондев, секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев, съдебни служители. Събитието бе уважено от Генералния консул на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас Нурай Иньонтепе, проф. Николай Младенов, един от авторите – плакатисти, както и от преподаватели и студенти от НХА – Бургас. 20 са социалните плакати, които украсяват фоайето на бургаската Темида. Изложбата ще остане в Съдебната палата до края на месец януари 2019 година.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

EVN разкри копачки на криптовалута, крали ток от тях

  • 18 Юли 2019
  • 118
Екипи на ЕР Юг разкриха 3 обекта за копаене на криптовалута, които са незаконно присъединени към електроразпределителната мрежа на дружеството. Т. нар. „майнинг“ апаратура в два от трите обекта е била монтирана в специално пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдение и СОТ.

Бургазлии почетоха рождението на Апостола

  • 18 Юли 2019
  • 98
Десетки признателни бургазлии почетоха днес, 182-та годишнина на най-великия син на майка България и Апостол на нейната свобода - Васил Левски. Пред паметник на Дякона в Морската градина звучаха пламенни слова, парадни маршове.

Без предложения за нов главен прокурор на заседанието на ВСС

  • 18 Юли 2019
  • 107
На първото от четирите заседания на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложения за кандидатури за главен прокурор не са внесени, съобщи представляващият съвета Боян Магдалинчев.

Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

  • 18 Юли 2019
  • 106
Паметникът на Бузлуджа ще получи безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“, за да се изготви план за неговата консервация. Това съобщиха на сайта на "Проект Бузлуджа", както и в блога на фондацията.

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

  • 18 Юли 2019
  • 99
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно.