« юни 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След конкурс нови нотариуси има в Бургас, Айтос и Карнобат

През месец август м.г. Министерство на правосъдието обяви конкурс за вакантни места за нотариуси в цялата страна. Става въпрос за над 60 свободни позиции. Конкурсът се проведе на три етапа- допускане за участие в конкурса по документи, писмен изпит и устен изпит. Конкурсът се провежда от комисия в състав: председател - представител на Министерството на правосъдието, определен от министъра на правосъдието, и членове: съдия от Върховния касационен съд, определен от председателя на Върховния касационен съд, двама нотариуси, определени от Съвета на нотариусите, и хабилитиран преподавател по гражданскоправни науки, определен от министъра на правосъдието. През октомври министърът на правосъдието одобри окончателния списък на кандидатите, допуснати до участие в конкурса за нотариуси, насрочен за началото на ноември м.г. Заявления за участие в конкурса подадоха общо 736 кандидати. От тях 677 са допуснати до участие, а 59 кандидати с нередовни документи не са отстранили нередностите в указания срок и не участваха в конкурса. На писмения изпит кандидатите решаваха казус от практическата натариална дейност по предварително изготвени от комисията три различни варианта. След края на изпита всеки член на комисията преглежда самостоятелно работите на кандидатите и поставя оценки. Окончателният резултат от писмения изпит се определя от сбора на всички оценки на членовете на комисията. До устен изпит се допускаха кандидатите, издържали писмения изпит с оценка не по-малко от добър 4. До този етап стигнаха 84 кандидата. За устния изпит комисията определя въпросник с 50 теми от сферата на гражданското, търговското, наследственото, вещното, семейно, облигационно право. Кандидатът тегли един въпрос и го развива. Всеки член на комисията поставя собствена оценка, като окончателната се определя като сбор от всички. При определяне на крайните резултати се допускат само кандидатите получили оценки добър 4 и на двата изпита. Подреждането се извършва според общия бал от двете оценки. В последните дни на миналата година Министерството на правосъдието публикува окончателните резултати от конкурса за нотариуси. Конкурсът за Бургас беше спечелен от дългогодишния съдия по вписвания към Бургаския Районен съд Гергана Чинева. На писмения изпит тя има един от най- високите резултати- много добър 5. След окончателното класиране тя е в първата десетка по успех сред всички кандидати. Конкурсът за Айтос спечели поморийският адвокат Светлана Канариева-Чапарова. В Карнобат двама кандидати имат еднакъв бал– Димана Митева и Сталиан Дичев. И двамата са помощник нотариуси в Бургас и балът им е 4,5. За тях ще се вземе допълнително решение от Министерство на правосъдието.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Европейският съд отне трите черни ленти на Adidas

  • 19 Юни 2019
  • 94
Германската компания за спортно облекло и оборудване Adidas няма да може да използва като защитена марка в ЕС трите черни ленти. Това реши Общият съд на ЕС, отсъждайки в полза на европейското бюро за интелектуална собственост, което отказа да патентова символа на компанията.

Кабелни оператори: Акцията на ГДБОП бе с цел да ни унищожат

  • 19 Юни 2019
  • 83
Протест на националното сдружение на кабелните оператори "Клуб 2000" се проведе днес пред Министерски съвет.

Шефът на НЕК Петър Илиев подаде оставка

  • 19 Юни 2019
  • 80
Изпълнителният директор на "Национална електрическа компания" ЕАД Петър Илиев депозира оставката си в деловодството на "Български Енергиен Холдинг" ЕАД. Това съобщиха от пресцентъра на енергийния холдинг. В съобщението не се съобщават мотивите на подадената оставка.

Георги Георгиев: Поезията трябва да бъде истинска и да има свой почерк

  • 19 Юни 2019
  • 233
Да не допускаш безцветност във вселената си

Според прогнозата на ООН българите ще се стопят до 3,6 млн. души в края на века

  • 18 Юни 2019
  • 203
Населението на България никога няма да бъде повече от сегашните малко под 7 млн. души, сочи най-новата прогноза на ООН. В най-добрия сценарий в края на века в страната ще има 5.5 млн. души.