« януари 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

След конкурс нови нотариуси има в Бургас, Айтос и Карнобат

През месец август м.г. Министерство на правосъдието обяви конкурс за вакантни места за нотариуси в цялата страна. Става въпрос за над 60 свободни позиции. Конкурсът се проведе на три етапа- допускане за участие в конкурса по документи, писмен изпит и устен изпит. Конкурсът се провежда от комисия в състав: председател - представител на Министерството на правосъдието, определен от министъра на правосъдието, и членове: съдия от Върховния касационен съд, определен от председателя на Върховния касационен съд, двама нотариуси, определени от Съвета на нотариусите, и хабилитиран преподавател по гражданскоправни науки, определен от министъра на правосъдието. През октомври министърът на правосъдието одобри окончателния списък на кандидатите, допуснати до участие в конкурса за нотариуси, насрочен за началото на ноември м.г. Заявления за участие в конкурса подадоха общо 736 кандидати. От тях 677 са допуснати до участие, а 59 кандидати с нередовни документи не са отстранили нередностите в указания срок и не участваха в конкурса. На писмения изпит кандидатите решаваха казус от практическата натариална дейност по предварително изготвени от комисията три различни варианта. След края на изпита всеки член на комисията преглежда самостоятелно работите на кандидатите и поставя оценки. Окончателният резултат от писмения изпит се определя от сбора на всички оценки на членовете на комисията. До устен изпит се допускаха кандидатите, издържали писмения изпит с оценка не по-малко от добър 4. До този етап стигнаха 84 кандидата. За устния изпит комисията определя въпросник с 50 теми от сферата на гражданското, търговското, наследственото, вещното, семейно, облигационно право. Кандидатът тегли един въпрос и го развива. Всеки член на комисията поставя собствена оценка, като окончателната се определя като сбор от всички. При определяне на крайните резултати се допускат само кандидатите получили оценки добър 4 и на двата изпита. Подреждането се извършва според общия бал от двете оценки. В последните дни на миналата година Министерството на правосъдието публикува окончателните резултати от конкурса за нотариуси. Конкурсът за Бургас беше спечелен от дългогодишния съдия по вписвания към Бургаския Районен съд Гергана Чинева. На писмения изпит тя има един от най- високите резултати- много добър 5. След окончателното класиране тя е в първата десетка по успех сред всички кандидати. Конкурсът за Айтос спечели поморийският адвокат Светлана Канариева-Чапарова. В Карнобат двама кандидати имат еднакъв бал– Димана Митева и Сталиан Дичев. И двамата са помощник нотариуси в Бургас и балът им е 4,5. За тях ще се вземе допълнително решение от Министерство на правосъдието.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината предлага нова визия за ул. „Алеко Константинов“

  • 17 Ян 2019
  • 65
Община Бургас финансира със свои средства изработването на проект за пълно преобразяване на ул. "Алеко Константинов" в централна градска част. Обектът е заложен в капиталовата програма на новия бюджет за 2019 г., който очаква одобрението на местния парламент в края на януари.

Нова услуга в НАП- видео жестов превод за хора с увреден слух

  • 17 Ян 2019
  • 60
В салона за клиенти на ТД на НАП Бургас се предлага нова услуга, която улеснява хората с увреден слух. Те могат да ползват видео жестов превод чрез онлайн платформа за предоставяне на равен достъп до услугите на Агенцията за граждани с проблеми със слуха.

Европарламентът призова за "незабавно" ратифициране на Истанбулската конвенция

  • 17 Ян 2019
  • 69
В незаконодателна резолюция, приета в сряда, 16 януари, с 390 гласа "за", 153 "срещу" и 63 "въздържал се", евродепутатите призовават институциите на ЕС да оценят ефективното спазване на върховенството на закона от държавите членки и осъждат ограниченията.

Общината кандидатства по „Красива България“ за ремонт на спортна зала „Нефтохимик“

  • 17 Ян 2019
  • 66
Община Бургас ще кандидатства с проект по програма "Красива България", мярка "Подобряване на обществената среда в населените места", за финансиране на ремонта на спортна зала "Нефтохимик".

НАП: Декларирайте електронно с ПИК, става най-лесно и бързо

  • 17 Ян 2019
  • 73
На пресконференция по повод започналата данъчна кампания, от териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас препоръчаха физическите лица да подават годишните си данъчни декларации по електронен път, без електронен подпис.